A nyugdíjasokat is bevetné a kormány a munkaerőhiány enyhítésére

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 10., 19:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Törvénymódosítást tervez a kormány, hogy járulékmentesen lehessen foglalkoztatni a nyugdíjas-szövetkezetek tagjait.

Szabó Balázs, a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet operatív vezetője volt az ATV Start vendége, aki elmondta, ha életbe lép a törvény, amelynek értelmében a nyugdíjas szövetkezetek tagjait járulékmentesen lehet foglalkoztatni, az komoly előnyöket jelentene a foglalkoztatás szempontjából.

Ugyanakkor a tervezet szerint csak akkor élne a kedvezmény, ha rendesen 8 órában, vagy előre betervezett részmunkaidőben foglalkoztatják, és nem támaszt speciális igényeket a nyugdíjas. Azaz ha vigyázna is néha az unokákra, akkor ugrott az olcsó foglalkoztatás.

Jelenleg 140 nyugdíjas-szövetkezet van az országban, 30 ezres taglétszámmal. Kósa Lajos elmondta, hogy a nyugdíjasok lefedik a teljes munkaerőpiacot, a kiemelt területek a kereskedelem és a vendéglátás, különösen a nyári szezon ideje alatt. Sokan vannak a pénzügyi adminisztrátorok, könyvelők, bérszámfejtők is.

Mint megírtuk, Varga Mihály pénzügyminiszter a közszféra jelentős leépítésével enyhítené a munkaerőhiányt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 10., 19:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2018. július 11., szerda 12:39
    Én megengedném a nyugdíjasoknak, hogy bevigyék a munkahelyre a kisunokát, rajzolgatnának, eljátszadoznának a gemkapcsokkal, amíg mama bérszámfejt.

Komment írásához