Demeter Márta: Tudatosan létrehozott pénzmosási konstrukció a magyar letelepedési kötvény

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 18., 17:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

S az állam nem is akarja tudni, hogy bűnözőktől dől-e a lé.

Demeter Márta még augusztusban írásban intézett kérdést Varga Mihályhoz a következő címmel: „Hogyan ellenőrzik a pénzmosási szabályok betartását a letelepedési kötvényeket forgalmazó offshore cégekhez beérkezett pénzek esetében?”

A képviselő a fentieken kívül azt is szerette volna megtudni, hogy mi a garancia arra, hogy az ügyfelek által az offshore cégekhez befizetett és így később az államhoz a cégek által átutalt pénzek nem szervezett bűnözői körökből vagy bűncselekményekből származnak.

Varga Mihály helyett Tállai András államtitkár reagált, akinek válaszából azonban pont semmi nem derült ki. Demeter Márta az mno.hu-nak azt nyilatkozta, hogy „Tállai András semmire nem válaszolt a pénzmosás elleni rendelkezések érvényesítésével kapcsolatban. Egyértelmű, hogy a magyar állam nem tudja és nem is akarja ellenőrizni, honnan származnak a befektetői pénzek a letelepedési kötvények megvásárlásakor” – s ez újabb bizonyíték arra, hogy tudatosan létrehozott pénzmosási konstrukcióról van szó. „Ráadásul a pénzek visszafizetése is az ellenőrizhetetlen haveri offshore cégeken keresztül történik majd, amelyek jó eséllyel el is tűnhetnek az állam által kamatostul kifizetett pénzzel” – tette hozzá.

Demeter Mártával múlt heti nyomtatott kiadványunk közöl terjedelmes interjút, melyben többek között arra is utal, hogy a letelepedésikötvény-bizniszben a szocialisták is benne vannak.

Demeter Márta: Az MSZP-ben tudják, kik a kollaboránsok, de nem tesznek semmit

Az LMP frakciójához frissen csatlakozott volt MSZP-s politikus szerint létrejöhet az együttműködés a 2010 utáni ellenzéki pártok között, mert az LMP már nem zárkózik el ettől. Az MSZP szerinte a Fidesz hatalomban maradását segíti. Demeter nem mondja ki, de erősen utal rá: a letelepedésikötvény-bizniszben a szocialisták is benne vannak.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 18., 17:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához