Kevés pénzért sokat dolgozik a magyar

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 25., 13:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A régióban is le vagyunk maradva, már Bulgáriában is lehet jobban élni.

Az átlag magyar heti 34 órát dolgozik, ennél többet csak tőlünk keletebbre dolgoznak az emberek, derül ki az OECD adataiból. A szám azért van 40 alatt, mert figyelembe veszi azokat is, akik részmunkaidőben dolgoznak. Nagy-Britanniában 32 óra, Németországban pedig 26 óra az átlag. Mindezt látványos térképen ábrázolta Jakub Marian.

false

 

Az adatok akkor lesznek igazán beszédesek, ha hozzátesszük, hogy mennyi pénzt kapunk mindezért a munkáért. Egész Európában nőnek a bérek, ám úgy tűnik, ebből mi kimaradunk. A Numbeo adatai alapján az Alapblog szedte össze, hogy viszonyulnak az itthoni bérek más európai városok béreihez képest. Magyarországon Budapesten a legmagasabbak a fizetések (610 euró), ennél kevesebbet csak Bukarestben és Szófiában lehet keresni. Az átlagbérek tekintetében Zágráb, Varsó, Prága, Pozsony és Ljubljana is megelőzi a magyar fővárost.

false

 

A Numbeo az egészségügyi rendszer, a bűnözés, az árszínvonal, a közlekedés és a környezetszennyezés alapján az életminőségre is kiszámol egy indexet, ebben is le van maradva Magyarország. E szerint például Minszkben, Temesváron vagy Prágában is jobb színvonalon élnek az emberek, mint nálunk.

false
szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 25., 13:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. október 25., szerda 14:36
    Kevés pénzért dolgozik a magyar munkás. És a kormányunk ezt akarja fenntartani. Lásd például "munkaalapú társadalom" - értsd, köz- és futószalagi összeszerelő robot bérmunka alapú.

    Hüledeztem egyet tegnapelőtt, a "közmédiában" azt propagálták, hogy a kormány megvédte a brüsszeli ármánytól a magyar szállítmányozó CÉGEKET. Az ármány ugyebár az lett volna, hogy a nemzetközileg dolgozó magyar (és lengyel és szlovák...) sofőröket kötelező lett volna legalább az osztrák MINIMÁLBÉR szintjén, szabályosan könyvelve megfizetni. Sikeresen megfúrta pártunkéskormányunk a Brüsszel-tervet. A kormány büszkélkedett is vele a "közmédián", hogy megvédte a magyar cégeket - attól, hogy emberközeli szinten kelljen megfizetni a sofőrjeiket. Persze, azt nem propagálták, hogy így a dolgozók kevesebbet és szabálytalanabbul keresnek, azt propagálták, hogy a cégeknek így kisebb a költségük.

Komment írásához