Kiakadtak a világ vezető országainak pénzügyminiszterei Trumpra, mindenki a kereskedelmi háborútól tart

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 03., 11:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az Európai Unió már kilátásba helyezte a szankciókat.

„Az Egyesült Államoknak csak pár nap mérlegelési ideje van arra, hogy ne robbantson ki kereskedelmi háborút szövetségeseivel” – mondta szombaton Franciaország pénzügyminisztere Kanadában egy sajtótájékoztatón.

Bruno Le Maire azután nyilatkozott, hogy tanácskozott a hét legfejlettebb országot tömörítő G7-ek pénzügyminisztereivel egy kanadai üdülőhelyen, Whistlerben. A miniszter azt mondta, Washingtonon múlik, hogy lépjen a vámok miatti feszültség enyhítése felé. Hozzátette, hogy az Európai Unió kész intézkedéseket hozni válaszul az új amerikai acél- és alumíniumvámokra, ugyanakkor megjegyezte, hogy még mindig van pár nap a szükséges lépésekre a hetek csoportján belüli kereskedelmi háború elkerüléséhez. „A labda az amerikai térfélen pattog” – mondta a francia pénzügyminiszter.

De a kanadai pénzügyminiszter, Bill Morneau is arról beszélt, hogy csalódottak az amerikai lépések miatt.

false

 

Fotó: MTI

A hét végén pedig az Európai Bizottság is reagált Donald Trump döntésére, miszerint az Egyesült Államok védővámot vet ki az EU-ból, Kanadából és Mexikóból érkező acélra és alumíniumra. A bizottság a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordult a védővámok miatt, valamint megkezdte az arányos ellenintézkedések előkészítését.

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 03., 11:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához