Lassan tényleg az övé lesz az egész Balaton: Mészáros Lőrinc megint bevásárolna a tó mellett

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 08., 16:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Neki a Balaton a Riviéra, és ezért meg is veszi azt.

Az mfor.hu tudósít arról, hogy rohamos gyorsasággal szabják át Balatonföldvár arculatát: épül például egy kikötő, ami miatt a fákat vágják ki a szabadstrandon, hogy helyükre parkolót építsenek, de egy ingatlan-adásvétel miatt újabb rombolás következhet be.

A portál megtudta, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. elkezdett megválni az ingatlanjai egy részétől, azt állítják, harminc olyan ingatlanjuk van, ami „kilóg a portfólióból”. Ezeket el is kezdték árulni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elektronikus rendszerén keresztül.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdonában van Balatonföldvár egyik legjobb fekvésű ingatlanja is, mely szintén eladósorba került. A tó partján húzódó területen működik a város híres szállodája, a Hotel Három Hattyú, melynek sorsa most kérdésessé vált, hiszen nem tudni, a vevőnek mi lesz a terve a hotellel.

Képünk illusztráció!

Képünk illusztráció!

Fotó: MTI/Varga György

„Ingatlanpiaci vélemény szerint 1,2 milliárd forintot ér, ám a feltételezések szerint több, kevésbé értékes területtel kínálják egy csomagban, így akár 5-600 millió forintos áron is elkelhet. Vagy, ahogy a helyiek tudni vélik, már el is kelt, a vevő pedig szerintük Magyarország legismertebb üzletembere lehet, aki az elmúlt évben szélvészgyorsasággal hódította meg a Balatont kempingestül-borászatostul-rádióstul” – írja a portál.

A Hotel Három Hattyú

A Hotel Három Hattyú

 

A legismertebb üzletember pedig maga Mészáros Lőrinc lehet, legalábbis az mfor.hu úgy értesült, a felcsúti polgármester lehet a befutó. Mészáros már tavaly nyáron elkezdett érdeklődni a hotel telke iránt. Noha a Közút múlt havi közlése szerint még nem zárultak le az adásvételek, a városban már készpénznek veszik, hogy a terület Mészároshoz került. Sőt, a helyiek a portál szerint úgy tudják, hogy a szállót ledózerolja Orbán Viktor jó barátja, helyére pedig luxuslakóparkot épít.

A portál kereste Mészáros Lőrincet, de választ nem kapott, még a legendás, freemail.hu-s címről sem.

Mészáros Lőrinc és a balatoni kikötők kapcsolatával nemrég mi is foglalkoztunk a Kis-Magyarország rovatunkban:

Mészáros Lőrincéknek készítik elő a balatoni kikötőket? Még a helyi fideszesek is ilyesmitől tartanak

Elejtett mondatokból úgy tűnik, közeledik a balatoni hajózás államosítása. A helyi polgármesterek csalódottak, van egy tippjük, mi készül itt. Számos balatoni polgármesterrel beszélgettünk az elmúlt hetekben, és pártállástól függetlenül mind egyetértett abban, hogy hamarosan komoly változások várhatók a Balaton hajózása körül.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 08., 16:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Kovacs
    2018. január 08., hétfő 22:14
    Valahogy el kéne dugni az országot valami biztonságos helyre. Már nemcsak hetet-havat hordának össze ezek itt, hanem tavat, folyót, egész hegygerincet. Is.

Komment írásához