Mészáros Lőrinc cége az agrárszektorban is jól muzsikál

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 28., 19:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Persze, már a cég elnevezése is sikerre predesztinálja.

Aranykorona Zrt.: ezzel az egyszerű és kellemesen csengő névvel üzemel Mészáros Lőrinc egyik mezőgazdasági cége. A társaság elsősorban állattenyésztéssel, ezen belül a tojós tyúkok tartásával és tojástermeléssel, valamint növénytermesztéssel foglalkozik.

Az igen jól prosperáló cég tavaly csaknem 1,9 milliárd forint forgalmat hozott össze, de ami ennél is szembetűnőbb, hogy az adózott eredménye egyetlen év alatt a 46-szorosára emelkedett.

A hihetlen üzleti érzékkel rendelkező Mészáros még 2014-ben szerezte meg a vállalatot, amelynek akkor alig 1 milliárdos forgalma volt, s komoly anyagi gondokkal küzdött.

Kérdés, mikor sikerül Mészáros Lőrincnek felérni a csúcsra, és megszerezni Magyarország leggazdagabb embere címet. Bár jó úton halad – és hogy mennyire jó úton, arra bizonyság a most csütörtökön megjelenő Magyar Narancs parádés írása a Mészáros-birodalomról –, egyelőre be kell érnie a második hellyel.

Mészáros Lőrinc a második leggazdagabb magyar, de talán nem sokáig

A Napi.hu ismét elkészítette a 100 leggazdagabb és a 100 legbefolyásosabb magyar listáját, és az eredmények - ismerve a hazai viszonyokat - aligha meglepőek. Mészáros Lőrinc Fotó: MTI - Földi Imre Mészáros Lőrincnek még egy kicsit gazdagodnia kell, hogy második helyéről beérje Csányi Sándort, de ha ilyen tempóban folytatja a gyarapodást - egy év alatt potom 160 milliárd forinttal lett vastagabb -, jövőre könnyűszerrel letaszíthatja a trónról az OTP urát.

(via zoom.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 28., 19:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához