Varga Mihály: jönnek a leépítések a közszférában

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 10., 18:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Munkaerőhiány van az országban, így oldanák meg a problémát.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége becslése szerint mintegy 200 ezer ember hiányzik a magyar munkaerőpiacról. Ezt a hiányt az állami alkalmazottak átirányításával lehetne csökkenteni, számolt be az RTL Klub Híradója. Az MGyOSz szerint legalább százezres leépítésre lenne szükség az állami szférában.

Az RTL megkérdezte erről a javaslatról Varga Mihály pénzügyminisztert is. Varga elmondta, hogy jelenleg is létszámstop van érvényben a közszférában, azaz határozatlan ideig például a kormányhivatalok sem vehetnek fel új embert. A pénzügyminiszter szerint jogos a felvetés, hogy az állami szférából kell átirányítani embereket a munkaerőhiány enyhítésére. Varga azt mondta, a kormány a következő hetekben dönt a leépítések mértékéről és módjáról.

A szakszervezetek ugyanakkor tiltakoznak a leépítések ellen, szerintük már most is munkaerőhiány van a közszférában.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 10., 18:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  Kovacs
  2018. július 11., szerda 10:28
  Aha. Persze, eszünkbe sem jut, hogy tisztogatásnak nevezzük ezt. Mindenki beidomult a NER-be. Kompletten. "Kommentileg" is?
 2. 4
  tiszapolgári
  2018. július 11., szerda 07:54
  A most kirúgandók között biztosan vannak még olyanok, akikkel Orbánék közvetlenül a 2002-es választás előtt duzzasztották fel a létszámot.
 3. 3
  naki
  2018. július 10., kedd 23:14
  Nem statisztikai számadatokkal zsonglőrködsz, ta ****, hanem családfenntartó emberekkel! Irányítgassad a jó édesanyádat a zártosztályon. Miként lehetséges, hogy egy ilyen tehetségtelen, rohadat tolvajkúrmány emberek életével játszadozik!?
 4. 2
  Rumata
  2018. július 10., kedd 20:24
  Hadd segítsek.

  Szüntessék meg a helyi adókat - úgyis marhaság - és akkor rögtön felszabadulna egy csomó ember az önkormányzatoknál.

  A helyi adók helyett az önkormányzatok a területen adózó cégek és magánszemélyek adóiból részesedhetnének.
 5. 1
  rworse
  2018. július 10., kedd 19:28
  Van a közszférában vagy 300ezer felesleges ember - de nem feltétlen azok, akiket le akarnak építeni. Valamint a közmunkások is ott vannak, mint munkaerő, azokon kéne kezdeni a versenyszférába irányítást, és az önkormányzatok, a közigazgatás politikai megbízottaival folytatni.

Komment írásához