Az RTL új sorozata annyira gáz, hogy hozzá képest még a Pappa Pia is egy remekmű

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. okt. 29., 09:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Barátok közt producere csinált egy telenovellát. Bár ne tette volna.

Már akkor gyanakodni kellett volna, amikor úgy reklámozták az RTL 2 új sorozatát, hogy a „Barátok közt és Szeress most! producere” készíti. Nem árultak zsákbamacskát, a most bemutatkozó Oltári csajok pontosan e szériák által kikövezett úton megy tovább, ez már az első részt látva egyértelmű, viszont az mégiscsak meglepő, hogy a Pappa Pia (de az Álom.net is) című műremek talán kihívóra talált, mostantól ugyanis van mit utálni helyette.

Az Oltári csajok telenovella, ami azt jelenti, hogy a készítők elvileg tudják, mi lesz a befejezés, ami 99 epizód múlva fog eljönni. Ahogy az eddigiek alapján kinéz, odáig még sok szenvedés, illogikus történés után fogunk csak eljutni, mivel a cselekmény egyelőre leginkább egy félresikerült romkom és egy dél-amerikai szappanopera között egyensúlyoz: a vőlegény nem elég hűséges, pedig a menyasszony nagyon aranyos, de a testvére már nem olyan kedves, azonban szerencsére van egy gazdag nagynéni, aki az esküvőnél azért jobban szereti a Chanel-ruhákat, viszont így is jószívű. Van tehát három testvér, és elvileg mindegyikük egészen különböző jellemként (van a naiva, van a kicsi naiva, és van az ármánykodó naiva) működik, ez adná a sorozat gerincét.

A telenovellák mindig is arról voltak ismertek, hogy bármekkora butaságot elbírnak, ahogy már az első epizódban is szép számmal akadtak ilyenek: a napfényes budapesti utcán például úgy rabolják el a főszereplő lány telefonját és táskáját, mintha valahol Rio de Janeiro mélyén lennénk,végül is ott húzódik a műfaj centrális erőtere, aztán a hotel recepciósa olyan enerváltan kezd el beszélni, mintha éppen pisztolyt tartanánk a hátához, vagy legalábbis kihagyott volna pár órát a színészi alapozásról szóló kurzuson.

false

 

Fotó: Facebook/Oltári csajok

Mindezekkel persze még nem is volna akkora baj, elvégre egy telenovellától nem létfilozófiai kérdéseket vár a néző, de az mindenképpen hasznos lenne, ha a készítők legalább kicsit komolyabban vennék azt, aki leül a tévé elé. Mert sok egyéb mellett a rémes mesterkéltség a legnagyobb probléma az Oltári csajokkal: a színészek nem egymással beszélgetnek, hanem a nézővel, azért persze Szomszédok-féle, szó szerinti kikacsintás nincs, de a helyzet így sem túl fényes.

Hiába van viszonylag szépen fényképezve, hiába jönnek a későbbiekben elvileg olyan színészek, akik vidéki társulatokban már bizonyítottak, az első rész alapján nehéz elképzelni, hogy mi oka is lenne bárkinek leülni a széria elé, amikor olyan időket élünk, hogy az életünk egyik legnehezebb feladata a jobbnál jobb sorozatok közül válogatni. Az Oltári csajok pedig még véletlenül sem ilyen.

Vetítik hétköznap esténként az RTL 2-n

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. okt. 29., 09:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  galambocskám
  2017. október 30., hétfő 05:41
  Annak idején még néztük a Szomszédokat. Szerettük Zenthe Ferencet meg a többi szereplőt is és nem sokat gondolkozott az ember akkortájt hogy mit nézzen mert nem volt nagy választék. Aztán jött az Éleképek, jóval később ugyanarra a kaptafára, na az már nézhetetlen volt. Kiszámított, fals,hamis és mint ilyen hazug. Márminthogy esztétikai értelemben hazug és elviselhetetlen.

  Hogy azóta mit van, hát arról nagyon régen nincs fogalmam. De vagyok annyira óvatos hogy a közelébe se menjek az elektronyos készüléknek.

 2. 8
  rworse
  2017. október 29., 19:23
  Felhívja a kecójára, feltűzi a pecójára, így mennek a friend zónába. Felesége bugyiba'.
 3. 7
  tiszapolgári
  2017. október 29., 18:22
  Előbb szobára mennek, elmennek, és utána átmennek?
 4. 6
  rworse
  2017. október 29., 16:26
  Átmennek, de csak utána.
 5. 5
  tiszapolgári
  2017. október 29., 16:10
  Jaj, már megijedtem, hogy átmennek friendzone-ba.
 6. 4
  rworse
  2017. október 29., 16:08
  Hát már hogy a patvarba ne dugná meg?!
 7. 3
  tiszapolgári
  2017. október 29., 14:53
  Ó, akkor a nárcisztikus szerszám nem is dugja meg Angélát?
 8. 2
  rworse
  2017. október 29., 13:57
  1
  "a 444-en olvastam egy elismerő kritikát"

  Úgy tűnik, gyanútlanul olvastad, és nem vetted észre, hogy a 444-es kritika egy gúnyirat, paródia, irónia, pamflet, szatíra, groteszk, minden mondata duplafenekű, önmaga ellenkezőjét jelenti.
 9. 1
  tiszapolgári
  2017. október 29., 11:43
  Jé, félórája sincs, hogy a 444-en olvastam egy elismerő kritikát, az ottani (női) szerző azzal indít, hogy „Nagyon ígéretes új magyar sorozat indult”, és azzal zárja a sorait, hogy „ki akar olyan világban élni, ahol csak politika meg a lét nyomasztó kérdéseivel sarokba szorító magaskultúra létezik”.

  Ebből a tévénézői attitűdből adódik, hogy a 444 nem kertel, rögtön a kritika elején vázolja az alapszituációt, a nárcisztikus ****(sic!) megdugja Angélát, és Hajnal friendzone-olja Jánost; nem tudtam, mi az a friendzone-olás, rákerestem, és azt jelenti, hogy aki csak barátkozni akar azzal, aki meg akarja őt dugni, az friendzone-ol.

  Ahogyan Gera Márton is írja, a telenovella nem azonos a sorozattal. A sorozatok között igazi gyöngyszemek is vannak, valós szituációk, izgalmas forgatókönyvek, a telenovella meg csak dugás és könny.

Komment írásához