smART XTRA 3.0 // CONNECTIONS // május 29-30-31.

szerző
(fizetett tartalom)
publikálva
2018. máj. 22., 20:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A smART! XTRA következő programja az emberek és technikai eszközök, különböző terek és városok közötti interakciós lehetőségekre fókuszál.

Május végén a smART! XTRA 30. kiadását ünnepli. Ennek apropóján CONNECTIONS címmel A Trafó Kortárs Művészetek Háza három napos mini expót szervez a Bakelit Multi Art Centerrel, az Art Quarter Budapesttel [AQB] és a Letit Be! art agency-vel együttműködve. Kirakatgalériában loopolt videóművek, tetőteraszra épülő performansz-installáció, live painting és táncelőadások várják az érdeklődőket három különböző helyszínen.

Alva Morgenstern (A): Aurora Digitalis

Alva Morgenstern (A): Aurora Digitalis

Fotó: Niki Witoszynsky

Az osztrák digitális művész és performer Alva Morgenstern Aurora Digitalis című performanszában az emberi test átváltozásait kutatja. A fényruhát viselő női alak a szemünk láttára veszíti el emberi identitását, és alakul át felismerhetetlen, rovarra emlékeztető lényekké. Előadásában videóművészet, tánc és hangművészet fuzionál.

DER TRÄUMER

L i v e P e rf o r m a n c e " D e r T r ä u m er " by Cosimo Miorelli (live digital painting) & Fabrizio Nocci (piano & live electronics) Directed by Riccardo Bernardi 2nd Camera: Maria Silvano https://www.facebook.com/fabrizio.nocci http://www.cosimomiorelli.com/ Performance "Der Träumer" "Der Träumer walks into a dream.

Cosimo Miorelli & Fabrizio Nocci (I): FLOCKS / Der Traumer

Az olasz Cosimo Miorelli és Fabrizio Nocci Der Trӓumer című performanszsorozatukban aktuális társadalmi kérdéseket vetnek fel az élő digitális képalkotás és elektronikus zene médiumán keresztül. A FLOCKS megemlékezés az Olaszországon átkelő fiatal bevándorlókról, álomszerű multimediális eszközökből és improvizatív kompozíciós elemekből építkező történetmesélés.

Vass Imre & Somló Dávid: Drohnetanz

Vass Imre & Somló Dávid: Drohnetanz

 

Vass Imre és Somló Dávid Drohnetanz című performansza a folyamatosság és szaggatottság, az afrikai diszkó és a hullámzó drónzene egymást kiegészítő elemeire épül. Egy soha meg nem álló mozgás- és hangfolyam, amely a két médium folyamatos egyenrangú párbeszédéből táplálkozik.

Niskanen & Salo (FI): When I'm Gone, Please Delete My Voice Memos

Niskanen & Salo (FI): When I'm Gone, Please Delete My Voice Memos

 

A New York és Helsinki tengelyén ingázó finn Niskanen & Salo alkotópárosa fény- és hangkomponensekből álló performansz-installációval érkezik az Art Quarter Budapest tetőteraszára, amely Skype-beszélgetések és telefonnal felvett hangok egymásra hatásán alapszik. A When I’m Gone, Please Delete My Voice Memos az emberi érintkezés és különbözőség, a részvétel és kirekesztés közti párbeszédet helyezi a középpontba.

A mini expó nyitó estjén a Loop Gallery kirakatvetítése mellett a közönség egy interaktív prezentáció és beszélgetés keretében találkozhat a három helyszín előadóival.

Program:

2018.05.29. / Trafó House Studio

19:00 CONNECTIONS - beszélgetés és interaktív prezentáció az alkotókkal

20:30 LOOP Gallery: “best of”

2018.05.30. / Bakelit Multi Art Center

19:00 Alva Morgenstern (A): AURORA DIGITALIS

20:00 Cosimo Miorelli & Fabrizio Nocci (I): FLOCKS // DER TRÄUMER

2018.05.31. / art quarter budapest

18:00-22:00 Niskanen & Salo (FI): WHEN I’M GONE, PLEASE DELETE MY VOICE MEMOS

19:00 / 20:30 Somló Dávid – Vass Imre: DROHNETANZ

Online programfüzet ITT
Facebook esemény ITT
Honlap: http://trafo.hu/hu-HU/connections // http://bmac.hu/esemenyek/smart-xtra-30-connections

false
szerző
(fizetett tartalom)
publikálva
2018. máj. 22., 20:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához