Huszonegy ember fagyott halálra csak az elmúlt négy napban Magyarországon

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 01., 18:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Sokaknak azért kell meghalniuk, mert nincs elég tüzelőjük.

Magyarországon csupán vasárnaptól szerdáig, négy nap alatt 21-en fagytak meg, többségük fűtetlen lakásokban, illetve kórházba kerülésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni – írja honlapján a Magyar Szociális Fórum (MSZF). Az áldozatok többsége magára maradt idős, beteg ember volt, illetve nyomorban élők, akik a február közepén lezárult szociális tűzifajuttatás keretében nem kaptak elég fűtőanyagot, szerény jövedelmükből pedig nem futotta tüzelőanyag beszerzésére.

Az MSZF szerint a fagyhalál magyarországi áldozatainak száma február végére elérte a 185-öt. Február közepe óta 36-an szenvedtek rendkívüli kihűléses halált.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire –6 és –11 fok között alakul, de a még gyengébben felhős, havas északkeleti tájakon néhány fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 0 és –5 fok között várható. Hétvégén enyhül majd az idő.

Zimankó miatt késik a tavasz - Időjárás a héten

Az év és egyben a mostani téli szezon eddigi legzordabb napjai állnak előttünk. Azért vasárnaptól talán már kopogtat a tavasz is. Február végén, gondoljuk, már mindenki a tavaszt várja - erre idén pont a tél leghidegebb epizódját fogtuk ki!

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 01., 18:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2018. március 02., péntek 13:11
  Hja, és közben a kormánymédia mindennap perceken át elemzi és példálózza, hogy például tűzifából is micsoda segélyezés van. Múltkor tíz percen át elemezgették az x egyházi alapítvány szenzációs alma adományát - amit természetesen nem az egyház adott a hívek és a vezetők pénzéből megvéve, hanem ők is más alapítványoktól kapták, és kiosztották. Megtudhattuk, hogy az almában vitaminok is vannak, az jót tesz a rászorulóknak.
 2. 2
  tiszapolgári
  2018. március 02., péntek 06:25
  Egyetlen megfagyott ember is sok, de ezeknek ezer sem lenne az.
 3. 1
  rworse
  2018. március 01., csütörtök 23:41
  Többségükben lakásokban. Nem a hajléktalanok.

  Múltkor láttam Bayert poénkodni a "neo Sajtóklubban" a magyarországi szegénységi statisztikák számain.

Komment írásához