Különösnek tűnik a biztosító eljárása a veronai buszbaleset ügyében

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 23., 13:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A kormány azonnali vizsgálatot kér.

A biztosító máig nem fizetett az érintettek egy részének, sőt további, elmeorvosi vizsgálatot kér ahhoz, hogy megállapítsa a kártérítések összegét. Az eljárás felháborító és megalázó, azon túl, hogy tökéletesen érzéketlen is – kommentálja a történteket a kormányzati közlemény.

Az érintettek a Blikknek mondták el, hogy többek közt olyan kérdéseket tettek fel a testvérét elveszítő tinédzsernek, hogy „mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek?”

A tragédiában érintettektől már korábban is kért a biztosító pszichológiai szakvéleményt, a szakértőt ekkor az érintetteket  képviselő ügyvéd segítségével választották ki, ám ezt a biztosító nem fogadta el, és emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki. A szülők próbálnak együttműködni, de felháborítónak, megalázónak tartják ezt az egészet, és nem értik, miért van erre egyáltalán szükség.

Az ügyben Tuzson Gergely, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára is közleményt adott ki, amelyben azonnali vizsgálatot kér az MNB-től a hozzátartozókat zaklató biztosító ügyében.

"Felháborítónak tartjuk, hogy a veronai buszbalesetet áldozatait az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó. Ezért a kormány a pénzügyi felügyelethez, vagyis a Magyar Nemzeti Bankhoz fordul, és azonnali vizsgálatot kér az ügy miatt."
MTI
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 23., 13:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához