Több amerikai halt meg iskolai lövöldözésben eddig idén, mint a harctéren

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 19., 16:34
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez nem azt jelenti, hogy az oktatási intézmények veszélyesebbek lennének, mint a hadsereg bevetési helyei, de...

Pénteken két iskolai lövöldözés is volt az Egyesült Államokban. Texasban egy fiatal bement a rajzórára és tüzet nyitott, míg Georgiaban az iskola parkolójában szólalkoztak össze a kamaszok, mire egyikük lövöldözni kezdett.

Ezzel egyidőben sokkoló adatot tett közzé a Washington Post, miszerint ebben az évben már 31-re emelkedett azok száma, akiket amerikai iskolákban gyilkoltak meg. Ez a szám valamivel több, mint ahány amerikai a hadseregben szolgálva vesztette életét 2018-ban.

A lap az amerikai védelmi minisztérium közleményei alapján számolta ki a hadsereg halálos áldozatait, amibe beleszámolták azokat is, akik a harctéren estek el és azokat is, akik valamilyen balesetben hunytak el szolgálat közben. Eszerint 2018 januárja óta 13 amerikai katona halt meg. A lap megjegyzi, hogy a védelmi minisztérium adatai nem a teljes képet mutatják, a közleményeikben nem szerepelnek például a haditengerészet vagy a nemzeti gárda adatai, ezeknél az alakulatoknál viszont két balesetben még összesen 16-an vesztették életüket szolgálat közben az idén. Vagyis az összes alakulatnál összesen 29 amerikai katona halt meg 2018-ban.

A Washington Post ezzel persze nem arra akar utalni, hogy az iskolák veszélyesebbek lennének, mint a hadsereg, csupán ezzel érzékelteti a tanintézményekben idén meghaltak számának elborzasztó nagyságát.

(Washington Post via Index)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 19., 16:34
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához