Végre itt van a rendszerellenes, kézzel hímzett NER-kabát, és hát gyönyörű

szerző
- palosm -
publikálva
2017. szept. 28., 21:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A kabát, ami görbe tükröt tart a rendszernek, és van rajta egy darab Orbán ingéből is.

Na jó, nem Orbán Viktor ingéből, hanem Orbán egyik legkedvesebb ingéhez megszólalásig hasonlító ingből – ebből lett a NER-kabát hátán díszelgő (csonka) Magyarország-térkép, körülölelve a szegecsekből kirakott Nagy-Magyarországgal.

false

A jobb váll-lapnál fekete alapon fehér „ERŐS ÉS BÜSZKE” felirat, alatta egy igazán lényegre törő hímzés, ami egyetlen szóban összefoglalja a NER lényegét: „szüljél!”

És hát ki ne szeretné a felkarján hordani az orbánizmus önképét kristálytisztán definiáló, minden idők legjobb Orbán-idézetét, a „na hello röfik”-et?!

false

Az egyedi kabát annyira megtetszett, hogy gyorsan rá is írtam a készítőjére, bizonyos ballibbelketemre.

„A kabátot a hazai jelenkori közéleti események, az Orbán-kormány politikája és a NER szellemisége ihlette. Egy olyan kabátot szerettem volna készíteni, ami görbe tükröt tart a rendszernek, de punk zenekaros felvarrók helyett úgy gondoltam, hogy inkább a méltán népszerű kormányközeli figurák és szlogenek köszönjenek vissza róla” – írta a művész, aki a kabátot turizta, viszont minden egyes felvarrót kézzel hímzett, majd varrt fel, „a tudatos elhelyezésükre külön hangsúlyt fektetve”.

„A kedvenc részletem végül a szegecses határral jelölt Nagy-Magyarországon belüli csonka Magyarország lett, ami ugyanolyan anyagból került fel a kabát hátára, mint amiből miniszterelnökünk kedvenc ingei készültek. Ugyan jelenlegi állapotát is késznek lehet tekinteni, de az aktuálpolitikai történések tekintetében talán még lesz elég inspirációm, hogy bővítsem a művet.”

false

Feltettem az egyetlen értelmes kérdést, amit fel lehetett tenni: vagyis hogy szokta-e hordani.

„Most is az van rajtam. Bár már kissé hideg, meg amúgy is jobb helye lenne egy vitrinben. De ha tényleg forró lesz az ősz, akkor még hordani fogom.”

szerző
- palosm -
publikálva
2017. szept. 28., 21:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. szeptember 29., péntek 12:22
  Aranyos.
 2. 2
  harcolj
  2017. szeptember 29., péntek 10:04
  Galambocskámos dzsekit akarok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 3. 1
  bétom
  2017. szeptember 29., péntek 07:49
  Zseniális, gratulálok!

Komment írásához