• Posztolva
  2013/36. (09. 05.)
  Kommentek
  0
 • Nagy Kriszta Tetszélet-Tetszpornó-Tetszhalál című kiállítása a cenzúra áldozata lett – állítja a művész maga. Kíváncsiak voltunk, mit szól ehhez és az eddigi, illetve a legújabb, mai magánakcióhoz a Kiscelli Múzeum igazgatója. Fitz Pétert telefonon értük el.

  Szerző
  Czenkli Dorka
  Posztolva
  2013. aug. 22., 18:30
  Kommentek
  0
  „Olyan, mint a dedóban” – A Kiscelli igazgatója visszaszól Tereskovának
 • Ma lesz a Kiscelli Múzeumban Nagy Kriszta kiállításának katalógusbemutatóval egybekötött finisszázsa, amit a művésznő terve szerint 10 perces akció előz meg: bemutatja azokat a kiállításra szánt műveit, amelyeket a múzeum vezetése a megnyitó előtt leszedetett. Nagy Krisztát kérdeztük.

  Szerző
  Legát Tibor
  Posztolva
  2013. aug. 22., 07:30
  Kommentek
  0
  Lesznek genitáliák is – Nagy Kriszta akcióra készül
 • "Egy utalások nélküli világban bizonytalanul érezném magam" - az idézet a művész 9x9 ZOO című, 2001-ben kiadott könyvében, illetve a Modem egyik falán is olvasható. Az apró rajzon egy öltönyben üldögélő és teázó elefánt közli ezt egy heverésző macskával: kicsit olyan érzésünk támad, mintha a pszichológus és a páciens viszonya megfordult volna.

  Szerző
  Dékei Kriszta
  Posztolva
  2013/29. (07. 18.)
  Kommentek
  0
 • Fotósgenerációk látásmódját határozta meg alázattal és szorgalommal, évtizedeken át készített sorozataival Benkő Imre. A Kogartban július 7-ig látható csoportos bemutató apropóján beszélgettünk emlékgyártásról, utcai fotózásról, abba nem hagyásról az idén 70 éves örökifjúval.

  Szerző
  Simonyi Balázs
  Posztolva
  2013/20. (05. 16.)
  Kommentek
  0
 • Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere végül nem nyitotta meg a Velencei Biennále magyar pavilonjának kiállítását, így senki nem képviselte a minisztériumot a magyar állami (és nemzeti) kulturális reprezentáció egyik fő helyszínén, a velencei Giardiniben.

  Szerző
  Nagy Gergely, Vári György
  Posztolva
  2013. jun. 17., 11:10
  Kommentek
  1
  Velencei Biennále – Problémák a magyar részvétel körül
 • Pieter Hugo dél-afrikai fotográfus képei a Ludwig Múzeumban láthatók. A Narancs új számában interjúban beszél a szélsőséges élethelyzetek megjeleníthetőségéről, galériánkban pedig most megtekinthetik, mire jutott a kérdéssel a gyakorlatban.

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2013. jun. 14., 13:30
  Kommentek
  0
  „Művészet és valóság között” – döbbenetes afrikai képek
 • Meztelen női testbe bújt Rákosi, Hitler mint műfasz, a hajléktalan Engels és Che Csehországban – de hogy kerül ide Kiszel Tünde és Balázs Pali? Képzőművészeti kritika következik, képgalériával.

  Szerző
  - dck -
  Posztolva
  2013. máj. 28., 06:40
  Kommentek
  1
  Horthy fejre áll – drMáriás kiállítása
 • Dés Márton kiállítását szerdán tiltották be – ám azóta új helyre kerültek a képek. Az erkölcstelennek felcímkézett kiállítás anyagáról beszélgettünk vele.

  Szerző
  Csendes-Erdei Emese
  Posztolva
  2013. máj. 26., 16:05
  Kommentek
  2
  Mit mond a betiltott művész? – Ez nem a cicikről szól
 • A Ferencvárosi Művelődési Ház visszacsinálta volna Dés Márton betiltott kiállítását, a művész nem hagyta, hogy palira vegyék. A Ferencvárosi Pincegaléria előtt mutatta be képeit.

  Szerző
  Markó Anita
  Posztolva
  2013. máj. 22., 22:03
  Kommentek
  0
  Dés Márton bemutatja a középső ujját
 • "Nem akarták, hogy folytassam" - állítja a kortárs művészeti múzeumot öt évig vezető művészettörténész és kurátor. Mint mindent, a lehetséges szakmai érveket is titkosították - mindenesetre a javaslattevő bizottság a másik jelölt nevét ajánlotta a miniszter figyelmébe. De Bencsik szerint a történetben jöhetnek még fordulatok.

  Szerző
  Dékei Kriszta
  Posztolva
  2013/18. (05. 02.)
  Kommentek
  0
 • Vagyis hogy a tárgyak nem hordozzák, nem viselik magukon levethetetlenül nemhogy az "értelmüket", kulturális jelentésüket, mely csűrhető-csavarható, de még a funkciójukat sem. Különösen erős kontúrokkal mutatkozik ez meg a múzeumban, ahol a felhalmozott tárgyak tömegesen szakadnak ki használati összefüggéseikből, hogy leltári számmal ellátva, gondosan elraktározva, muzeológusi értelmezések kényére-kedvére kiszolgáltatva örök álomba merüljenek, jó esetben felriasztva egy-egy kiállítás idejére.

  Szerző
  - kovácsy -
  Posztolva
  2013/16. (04. 18.)
  Kommentek
  0
  A nyitott múlt
 • A Budapesti Aszfaltprojekt (Bupap) egyik új városi sétájának tárgya a fal. A védelmező, kizáró és elválasztó fal, egyrészt történelmi megjelenései, másrészt értelmezésbeli sokszínűsége felől szemlélve - ha van, ha nincs. A helyszín elsősorban a Belső-Erzsébetváros.

  Szerző
  - kovácsy -
  Posztolva
  2013/14. (04. 04.)
  Kommentek
  0
  A látvány helye –