Elindult: Hódmezővásárhelyen az egyház máris beállt a Fidesz jelöltje mögé

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 12., 19:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hihetetlen indulatok kapták el a helyi esperest, aki hitet tett Lázár János jelöltje mellett.

„A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól” – nyilatkozta a Vásárhely24-nek Németh László esperes-plébános. A római katolikus egyházkerület vezetője szerint „felháborító volt”, amit a független jelölt a Hír Tv-ben előadott. „Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény” – tette hozzá. Szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. „Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában.”

Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter

Fotó: Facebook

A plébános a helyi portálnak elmondta, hogy Hódmezővásárhelyen a római katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, mindenki szeretné tudni, ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak. Márki-Zay bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Szent István király plébánia elé szervezte, és többször elmondta: katolikus vallású, tudatosan belekeverve kampányába saját egyházát.

„Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák” – mondta Németh László, aki a hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki fogja hirdetni iránymutatását.

Mint az ismert, Márki-Zay Péter legyőzni készül a korábbi polgármester halálával üressé váló városvezetői székre szintén aspiráló, kormánypárti alpolgármestert. Márki-Zay mögé a teljes ellenzék beállt, az LMP-t és a Jobbikot is beleértve.

(via Index)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 12., 19:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 25
  Valakicske
  2018. január 16., kedd 18:14
  [Jó lesz, ha vége lesz a választásoknak, mert ezt a szerepjátszó, szódiaréban szenvedő fizetett ügynököt akkor majd megint visszavonják innen valamelyik FIDESZközeli vállalkozó épületének wc-jébe, és végre lehet megint társalogni.
  Egyszerűen hihetetlen az a bunkóság, amivel ismét elárasztja ezt a felületet.
  Kedves Narancs!
  Híve vagyok minden vélemény meghallgatásának, de az aljasságot és a propagandát utálom.
  A nevezett nick évek óta szarja tele a sétatateret itt - korábban birkának öltözve, most meg kivénhedt szárnyasnak -, ildomos lenne felszerelni a drótakadályt - mert a guanója erősen szennyező.]


  Amennyiben a lézervásárhelyiek esetleg magukra vennék a Tűz csiholója szerepét, egy ország lenne nekik hálás és kárpótolná a várost majdan, a most bő egy évre elvesztett pénzekért.
  Hajrá!
 2. 24
  nandras51
  2018. január 14., 16:58
  "galambocskám" részére: mert egy fideszes cég (és melyik nem az Hódmezővásárhelyen?) természetesen soha nem hazudik... Még hogy októberben eldöntötték... Axióma: hazudik, mert fideszes. Alapból. Aki meg megismétli a hazugságaikat, szintén hazudik. Erről ennyit. És mivel a plebános is fideszes, ő is hazudik.Nem véletlenül fizetik le a zemberek adójából az egyházakat IS. Mocsadék álkeresztény mind, amelyik beáll ezek mögé és kampányol nekik. Erről ennyit. És nagyon remélem, legkésőbb akkor, amikor majd nem lesz elég nyugdíja a megélhetéséhez, észhez fog térni. Ezt meg magának üzenem, mellékesen.
 3. 23
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 14:39
  Galamb érzékeli a dzsungelbeli rejtekén aközelgő bajt. Felfúvódik, és azonnak ösztönös mellébeszélésbe kezd. Kamera a kifejlett galamb trollra közelít, láthatjuk az erőlködés színelváltoztatással jár. Az értelmes, magyar nyelven íródott mondatokat valamiféle kétséges állagú bevonattal látja el. Miután kiköpte, az óra járásával ellentétes irányban végzett, sűrű szárnysuhogtatással kísért harci táncba kezd, heves önteltséggel a csőr környékén...
  47 ezres Vásárhelyen és környékén még nem észleltek ehhez hasonló kifejlett egyedet. De Parvenü János fővadász jól felszerelt kutatóközpontba oltott vadászkastélyt húzott fel az egyed tanulmányozására.
 4. 22
  galambocskám
  2018. január 13., szombat 13:33
  Fejükön.
 5. 21
  galambocskám
  2018. január 13., szombat 13:32
  Eszem ágában sincs lebeszélni a tisztelt ellenzékieket arról hogy mártíkoszorúval a fején nyüszítsék végig az előttünk álló hónapokat a választásokig.

  Nem drukkolok nekik.
 6. 20
  tiszapolgári
  2018. január 13., szombat 13:18
  Szimat felügyelőnő rájött a rejtett összefüggésre. Márki-Zay azért lett űzött vad, mert Hódmezővásárhelynek cca. 47 ezer lakosa volt 2011-ben.
 7. 19
  galambocskám
  2018. január 13., szombat 13:13
  Van itt még valami. Hódmezővásárhelynek, most néztem meg, cca. 47 ezer lakosa volt 2011-ben, ennek a polgármestei tisztségére jelentkezett be Márki-Zay Péter.

  Neki lehet-e indulni a kampánynak azzal a tudattal, hogy azért szünt meg a munkaviszonya mert nem volt elég jó munkaerő? Elsősorban neki magának van szüksége arra a hiedelemre hogy őt politikailag tették lapátra.

  Láthatólag az űzött vad szerepét öltötte magára. Hát gondolom, az ellenzéknek ezt tetszik.

  Sose volt jó ízlésük.
 8. 18
  tiszapolgári
  2018. január 13., szombat 12:58
  Békegalamb nem hagyja annyiban. Szolgálatba helyezte magát.
 9. 17
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 12:58
  Most a kifejlett galamb egyed, szépen az eredeti hírt bevonszolja sötét dzsungelba, mivel azt hiszi , akkor nem olvassa el senki. Fura éneke ne tévessze meg önöket, maszatolásba, estleg szimpla sz@rrágásba kezdett. Fura állagú anyaggal vonja be a mondatokat. De idült vigyora és öntelt elégedettsége percről percre nő. Ne közelítsék meg túl hangosan, mert az érvektől jobban retteg, mint a napsugaraktól. Mit csinál most? Egy narancs héjából próbál fészket kialakítani. Elégedett magával, túl sikerült lépni azon a picike tényen, hogy már elég rég óta a fidesz műsora megy, mibe a nézők nem igazán szólhatnak bele. Most még inkább felfújódik. Eléggé szétkapirgálta környezetét. De még nem tudja, egy újabb széllökés újabb aggasztó híreket hoz a fideszes populációról. Így kapirgáló lábaival most megfeszítetten koncentrál, úgrásra, sőt csűrés-csavarásra készen. A bozótban akár egy oknyomozó ripot is megbújhat. Vagy egy esélytelen ellenzéki jelölt. Gyanúsan csönd van. Baljóslóan...
 10. 16
  galambocskám
  2018. január 13., szombat 12:37
  A történet tehát úgy néz ki, hogy októberben született meg a döntés Márki-Zay munkaviszonyának megszüntetéséről amit csak decemberben hoztak a tudomására. (Ez nem szép a cégtől.)

  A lehető legkedvezőbb megoldást ajánlották föl a közös megegyezést vélhetőleg jelentősnek mondható végkielégítéssel. Az ilyesmi mindazonáltal tényleg megrázó az érintettre nézve, a karácsony előtti időpont súlyosbító körülmény, de ha a döntés októberi akkor teljesen kizárt a politikai motiváció.

Komment írásához