Két vidéki polgármester is leügynöközte Szita Károlyt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 20., 15:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Krakus Péter újból felbukkant, ezúttal a menekültellenes propaganda miatt.

Szita Károly kaposvári polgármester a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként összefogást hirdetett a polgármesterek között az illegális bevándorlással kapcsolatos hírek miatt, és ennek apropóján írt levelet sok-sok vidéki polgármester társának. A fideszes politikus arra kérte polgármester kollégáit, hogy találkozzanak a következő év első felében, hogy el tudják hárítani azt a veszélyt, amely a településeik polgáraira szerinte leselkedik.

Szita Károly

Szita Károly

Fotó: MTI

Nem mindenki örült a levélnek.

Botka László például ezekkel a szavakkal vette kézhez Szita levelét.

„Szita Károly. Mindig szeretett írni. Most levelet, régebben jelentést. Most migránsokról, régebben a hozzátartozóiról. Jelenleg a Fidesznek dolgozik” – írta Botka László kedd este a Facebookon Szita Károlyról.

Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester pedig ezt írta:

„Ezt az ócska, hazug, uszító levelet ma hozta a posta…
A levél írója a régi rendszerben is jó elvtárs volt, még Ill/2-es ügynökként is »védte a hazát«.”

A 168 Óra össze is foglalta röviden, mire célozgat Szeged és Budaörs első embere. „A kaposvári polgármestert érintő ügynökvád 2005-ben látott napvilágot, amikor az Index egyik fórumozója kijelentette, hogy Szita Károly valójában Krakus Péter fedőnéven ügynök volt a III/II-es ügyosztályon. Ezután a Nemzetbiztonsági Hivatal átadta a Történeti Hivatalnak Krakus Péter hálózati személy dossziéját, és az ügynökazonosítást szolgáló, úgynevezett 6-os karton is nyilvánosságra került, amely szerint Krakus Péter és Szita Károly azonos személy. A kaposvári polgármester azonban tagadta, hogy ő lenne Krakus Péter.

Annak idején Ungváry Krisztián történész a Népszabadságban megjelenő elemzésében leírta, hogy javaslata ellenére Szita nem tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen, aki a Nemzetbiztonsági Hivatalban meghamisította volna a rá vonatkozó dokumentumokat, és nem szólította fel Krakus Péter tartótisztjeit sem arra, hogy jogi érvényű nyilatkozatot tegyenek arról, hogy Krakus és Szita nem azonos. Szita pártját, a Fideszt lényegében hidegen hagyta az ügy.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 20., 15:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Világos
  2017. december 21., csütörtök 10:41
  A libák elött is mindig halad egy vezér.
 2. 1
  rworse
  2017. december 20., szerda 22:28
  A kisnyilasokból is hamar lettek utólagos partizánok.

Komment írásához