Légi felvételeken mutatjuk a titokzatos luxuskastélyt, amely Lázár Jánosék földjei között épült

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2018. febr. 11., 08:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Persze, az egészhez semmi köze sincs a miniszternek.

Szerényen csak Nagyréti Vendégháznak hívják azt az impozáns vadászkastélyt, amelyet a közelmúltban építettek a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilág szélén. A hatalmas luxusingatlanról a környéken sokan úgy tartják, hogy ahhoz köze lehet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Hivatalos dokumentumokkal bizonyítani nem lehet, hogy a vadászkastély közvetlenül Lázár Jánoshoz köthető, de néhány árulkodó jel arra utal, annyira mégsem lehet számára ismeretlen a környék.

Az építkezésről még 2016-ban számolt be az Átlátszó: akkor óriásdaruval építették a házakat, decemberi ott jártunkkor viszont úgy tűnt, végeztek a munkákkal. A bárki által járható közút mellől a főépület egy részét és a kisebb házak tetejét lehetett látni, de a főkaputól az oda vezető több száz méteres magánút előtt egy őr állt, csak ő engedhette be az oda érkezőket, bár mi nem láttunk senkit, aki éppen arra járt volna, amíg a helyszínen voltunk. Néhány napja visszamentünk, és mivel kicsit nagyobb volt a mozgás – minden bizonnyal valamilyen karbantartó érkezhetett, az őrrel felhajtottak a főépület mellett található kisebb épületekhez – légi felvételeket tudtunk készíteni a kastélyról. Eddig is láttuk, hogy nem akármilyen luxusingatlanról van szó, de a levegőből az egész sokkal impozánsabbnak tűnik.

Fényűzés Lázárék birtokai között

Fényűzés Lázárék birtokai között

Fotó: Németh Dániel

A luxuskastély papíron egyébként először Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvédé volt, ő 2015-ben vette meg a területet egy vadásztársaságtól, ő kezdte el építtetni a hatalmas házat úgy, hogy hódmezővásárhelyi forrásaink szerint korábban nem volt olyan látható vagyona, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy egy ekkora ingatlan kialakítását egymaga finanszírozni tudná. Később alapított egy céget, amelyben két társtulajdonosa is van, és ide apportálta az ingatlanvagyont. Kulik és Lázár János könnyen összeköthető: mielőtt még a miniszter polgármester lett volna Hódmezővásárhelyen, a városházán dolgozott együtt az ügyvéddel, és később Kulik Jenő rendszeresen adott jogi tanácsokat Lázár Jánosnak, továbbá a Miniszterelnökség – amelyet Lázár vezet – is szerződött vele.

Az is széles körben ismert, hogy Lázár János nagyon szeret vadászni, bizalmasáról, Kulikról ezt azonban nem tudják elmondani, legalábbis azok nem, akikkel róla beszélgettünk Hódmezővásárhelyen.

Decemberi cikkünkben azt is leírtuk, hogy az általunk látott földhivatali dokumentumok szerint a vadászkastély egy olyan 3054 négyzetméteres területen fekszik, amelyet teljes egészében Lázár János édesanyjának 1,8 hektáros földje vesz körbe. A miniszter édesanyjához ugyanabban az évben került a föld, amikor Kulik Jenő megvette a vadászkastély területét. Az épületek környezetében további két olyan földrészlet van, amely Lázár édesanyjáé; ezek 2015-ben és 2016-ban kerültek a nevére. Lázár Jánosnak is van olyan földbirtoka, amely majdnem szomszédos a kastéllyal, mi több, a két fia nevén is van ott egy földrészlet. Ezek összesen 40,45 hektárt tesznek ki.

Korábban Lázár János azt állította, neki semmi köze sincs a vadászkastélyhoz, amelynek a megépítéséről akkor hallott, amikor az építtető tájékoztatta őt, mivel a telek szomszédságában „mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytat”.

Egy titokzatos luxuskastély Lázár Jánosék batidai földjei között

.

Tehát Lázár bizalmasa építtet egy vadászkastélyt, amely körül szinte minden föld Lázár Jánosé vagy valamely családtagjáé. A térképadatok és a légi felvételeken látható részletek szerint is eléggé valószínű, hogy a kastélyt csakis úgy lehet megközelíteni, ha áthajtanak Lázárék földjén, és az egész kastélyt körbeveszi egy hatalmas kerítés, amely a miniszter földjeit határolja.

Rejtélyes luxuskastély mellett terjeszkedik Lázár János és családja

A miniszter állítja, nincs köze a nemrég épített kastélyhoz, mégis felvásárolták a környező földeket. Ízelítő a már szerdán megjelent karácsonyi Narancsból. Az utóbbi hónapokban egyre többet hallani arról, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2018-as választásokat követően visszavonulna saját választókörzetébe, ahol szülővárosa, Hódmezővásárhely és környezete fejlesztésével foglalkozna, illetve többet lehetne a családjával.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2018. febr. 11., 08:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Pasinszki
  2018. február 12., hétfő 01:15
  Van-e nemluxuskastély?
 2. 6
  rworse
  2018. február 11., 19:33
  Habnóta

  Csütörtökön virradóra
  a Nagyréti Vendégházra
  reáhajtottam a disznót,
  mind a három Kósáé vót,
  mind a három Kósáé vót.

  Tisza partján elaludtam,
  ej, de vidámat álmodtam,
  megálmodtam a fűágyban,
  tulaj leszek a Vendégházban,
  ej, a Nagyréti Vendégházban.

  És amikor felébredtem,
  kilenc zsandár áll előttem,
  elmondják, hogy mi a tervem,
  hol az utazólevelem,
  hol az utazólevelem.

  "Zsandár urak, mit akarok,
  talán foglalni akarok?"
  "Jöttünk Vendégházt foglalni,
  hogy ne kelljen pénzért venni,
  hanem Kendnek átadatni."

  Mert a Vendégház nem eladó,
  pedig a Kend alá való,
  mert ha abba Lázár ülne,
  az Orbán klán is tulaj lenne,
  az Orbán klán is tulaj lenne.

  Elmondták, hogy mi a tervem,
  fogtam az utazólevelem,
  a zsandárokat odavittem,
  Vendégházat alámtettem,
  Vendégházat alámtettem. 3. 5
  szegedi789
  2018. február 11., 19:00
  "Paraszt Párizs" ---> "Csanád vármegyei Dallas-Versailles"

  Bár a szökőkút még nem üzemel . . .
 4. 4
  tiszapolgári
  2018. február 11., 14:31
  Ágról ágra száll a kuvik,
  Kastélyt épített a Kulik.
  Ágrólszakadt amúgy Kulik,
  Csak a szomszédja kulák.
  Hogy kastélyra miből telik?
  Arannyá változtatta a kulát.
 5. 3
  naki
  2018. február 11., 13:13

  "Rossz, kis törpe hősök menetelnek sorban,
  Hazug méltóságuk lenn hever a porban,
  Emelik lábukat induló szavára,
  Emelik poharuk az új fővadászra."
 6. 2
  Világos
  2018. február 11., 11:03
  Nem kell gyanusitani ezt a mintakép becsületes minisztert, hogy földjein keresztül
  lehet a "tanyát" megközeliteni.
  Ott van a helikopter leszálló pálya. Az édesanya valószinü vadgazdálkodásra vált
  tojástremelő helyett.
 7. 1
  rworse
  2018. február 11., 10:01
  Szép ez a neokorruptív stílus. Elrendezett.

Komment írásához