90 menekült fulladhatott a tengerbe

szerző
MTI
publikálva
2018. febr. 02., 13:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Többségében pakisztáni menekült vízbe fulladhatott a líbiai partok közelében, miután az őket szállító embercsempészek bárkája elsüllyedt.

A tájékoztatás szerint eddig tíz holttest sodródott a partra, nyolc pakisztánié és két líbiaié. Három ember biztosan túlélte a tragédiát - közölte telefonon Olivia Headon, az OIM szóvivője a tunéziai fővárosból, Tuniszból.
Hozzátette: az előzetes adatok szerint a vízi jármű elvesztette egyensúlyát. Túlélők arról számoltak be, hogy az emberek többsége Olaszországba akart eljutni. Mintegy kilencvenre becsülték az utasok számát, de mint Headon elmondta, ellenőrizni kell még, hogy a tragédiában pontosan hányan haltak meg.
Az OIM adatai szerint tavaly 3138 pakisztáni érkezett Olaszországba azt követően, hogy átkelt a Földközi-tengeren. Idén eddig a tavalyi év hasonló időszakához képest mintegy 240-nel többen érkeztek. Az elmúlt évben több mint 3100-an haltak meg vagy tűntek el a Földközi-tengeren útban Európa felé, közülük több mint 2800-an a líbiai partoknál - a Nemzetközi Migrációs Szervezet összesítése alapján.

szerző
MTI
publikálva
2018. febr. 02., 13:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához