A világ egyik legkorruptabb országa lett Orbán Viktorék legújabb szövetségese

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 04., 12:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Viszont a menekültekkel jól bánnak.

Egy helyi, angol nyelvű portál beszámolójára hivatkozva közölte az Átlátszó, hogy Ugandában nyit külképviseletet a magyar állam. Erről nemrég az afrikai ország fővárosában, Kampalában a Külgazdasági- és Külügyminisztérium államtitkára, Dancs Ferenc és az ugandai külügyminiszter, Sam Kutesa állapodott meg. A diplomáciai képviselet nyitását állítólag a magyar kormány kezdeményezte, a New Vision tájékoztatása szerint Dancs elmondta, hogy nálunk kiemelt helye van Ugandának, ha a fejlesztési együttműködésekről van szó.

Dancs Ferenc és Sam Kutesa

Dancs Ferenc és Sam Kutesa

Fotó: New Vision

Hogy miért éppen Uganda, azt nem tudni, de az kiderült, hogy hamarosan Magyarországra látogat az afrikai ország külügyminisztere, és több megállapodást is véglegesít majd hazánkkal. Ezen a ponton érdemes megemlíteni, hogy az ugandai kormány az egyik legkorruptabb az egész világon. Ahogy arra az Átlátszó is emlékeztet, a Transparency International legutóbbi listáján 176 ország közül Uganda a 151. helyen áll, ráadásul sorozatos kritikák érik a nem tiszta választási rendszer és az LMBTQ-közösség elleni fellépések miatt is.

Várhatóan nagy lesz majd az összhang a két ország diplomatái és kormánytagjai között, azonban egy valamiben nem biztos, hogy egy álláspontot képviselnek: Uganda ugyanis tárt karokkal várja a menekülteket. Az ország nemrég egymillió dél-szudáni menekültet fogadott be, amiért az ENSZ dicséretben is részesítette.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 04., 12:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2017. november 05., 12:36
  Fekete-fehér, kék-kék.
 2. 3
  tiszapolgári
  2017. november 05., 08:45
  Magyar, ugandai két jóbarát,
  Együtt veszi meg a kék nyakkendőjét.
 3. 2
  Időtér
  2017. november 04., szombat 19:21
  A nagybritek 1960-ban, az afrikai gyarmatok függetlenné válásának "csúcsévében" Ugandát is - többi gyarmataikhoz hasonlóan - úgy hagyták ott, mint eb a Szaharát. És Afrika azóta olyanná fajult, mint amilyen ma - már ha a médiák, a bűnügyi fikcióírók minden költői túlzását készpénznek vesszük. És még van képük a nyugat-mucsai agitproposoknak korrupciót kajabálni, amit mi szolgaian átveszünk.
 4. 1
  Pasinszki
  2017. november 04., szombat 15:34
  Simili similis gaudet.

Komment írásához