Az amerikai külügyminiszter felhívta Szijjártó figyelmét az orosz agresszió veszélyeire és a civil társadalom fontosságára, de a magyar külügy ezt elhallgatta

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 14:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ezeket valamiért nem tartották fontosnak megemlíteni.

A 168 Óra Online szúrta ki, hogy némi ellentmondás van Szijjártó Péter Mike Pompeóval folytatott, május végi megbeszélését követő nyilatkozat és az amerikai külügyminisztérium által kiadott közlemény között. Ugyan a magyar fél által kiadott szöveg jóval hosszabb, ám nem szerepel benne, ami az amerikaiban viszont igen, vagyis hogy Pompeo külügyminiszter  hangsúlyozta a civil társadalom fenntartásának fontosságát („the Secretary underscored the importance of maintaining a vibrant civil society”).

false

 

Fotó: MTI/KKM

Az amerikai külügyminisztériumi szóvivő, Heather Nauert nyilatkozatában szerepel az orosz agresszió is, a külügyminiszter ugyanis hangsúlyozta, hogy sürgős segítséget kell nyújtani Ukrajnának az orosz agresszió fényében, többek között elősegítve Ukrajna és a NATO együttműködését, illetve ellensúlyozva Oroszország rosszindulatú befolyását Közép-Európára. A magyar külügyminisztérium közleményében ugyanakkor az oroszok egyetlen alkalommal sincsenek megemlítve, és Ukrajna is csak úgy kerül elő, hogy Szijjártó szerint szó volt az ukrán oktatási törvény kérdéséről.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 14:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. június 18., hétfő 15:43
    A szokásos félrefordítás. Fordítottunk mi már félre törvényt is, amikor nemzetközileg kellett megmutatni, hogy mi is van benne.

Komment írásához