Akire büszkék lehetünk: Díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 10., 15:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A címet a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják.

Díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kazah Kazguu Egyetemen, a címet Talgat Narikbajev, az egyetem rektora adta át szerdán Asztanában – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

false

 

Fotó: MTI–KKM, Mitko Sztoicsev

A közlemény szerint a tiszteletbeli doktori címet olyan, a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják, akik támogatják a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlődését.

Az intézménynek több magyar kötődése van, partnerségi viszonyt ápol a Budapesti Corvinus Egyetemmel, valamint a különböző mobilitási programjaiban részt vevő diákok 10 százaléka Magyarországon tanul.

A közlemény kitér arra is, hogy a Magyarország és Kazahsztán közötti együttműködés évről évre szorosabb, elsősorban a gazdaság, a gyógyszeripar, a vízgazdálkodás és az oktatás területein. Mi több, Szijjártó február 28-án bejelentette, hogy a jelenlegi 200 fős hallgatói kvótát bővítik, így a jövőben 250 kazah hallgató folytathatja tanulmányait ösztöndíjasként Magyarországon.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 10., 15:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Mist
  2018. október 11., csütörtök 00:20
  Hát ennek a díszdoktori címnek rendkívüli értéke van!
  Kb annyi, mint ha az Ecserin venne az ember egy érettségi bizonyítványt.
 2. 2
  rworse
  2018. október 10., szerda 18:33
  Jaj, elolvasván a címet, rögtön az jutott eszembe, hogy valami ifjú kazah egyetem lesz.
 3. 1
  naki
  2018. október 10., szerda 15:22
  Futsalos díszdoktora a tolvajkúrmánynak, Orbánc legjobb tanítványa, időnként Európába is látogass már el, baszki; addig is, amíg további szégyent hoztok Magyarországra (= hátralévő hivatali időtök), legalább tudjanak rólunk az európaiak is, hogy még létezünk.

Komment írásához