Donald Trump kiállt az iráni tüntetők mellett

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 30., 11:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Majd gyorsan felhívta a figyelmet a szabadságjogokra.

„Sok jelentés szól arról, hogy békés tüntetéseket tartottak iráni állampolgárok, akiknek elegük van a hatalmi korrupcióból, az ország vagyonának eltékozlásából, és a pénznek a terrorizmus külföldi támogatására való felhasználásából. Az iráni kormánynak tiszteletben kellene tartania a polgáraik jogait, köztük a szólásszabadságot. A világ figyel!” – írta a amerikai elnök péntek este kedvenc kommunikációs csatornáján, a Twitteren.

Nem sokkal korábbi nyilatkozatában Sarah Sanders fehér házi szóvivő szinte ugyanezt mondta, és elítélte az őrizetbe vételeket Heather Nauert, a külügyminisztérium szóvivője is. Nauert felszólította a nemzetközi közösséget, hogy támogassa az iráni népet, valamint követelését

az alapvető jogok tiszteletben tartására és a korrupció megállítására.

Pénteken Teheránban és legalább öt másik városban voltak tüntetések a növekvő árak és a kormány politikája ellen, több városban már második napja. A csütörtöki tüntetéseken  összetűzések történtek a demonstrálók és a rendőrség között, a hatóságok pedig többtucatnyi tiltakozót őrizetbe vettek, és óva intették az embereket az újabb megmozdulásoktól. A tiltás ellenére megtartott pénteki rendezvényeken a beszámolók szerint már nem volt összecsapás a rendőrökkel.

Az iráni vezetők szerint a tüntetők „bizonyos gazdasági problémák ürügyén, és külföldi propaganda, befolyás hatására” demonstráltak.

(MTI/444.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 30., 11:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához