Dorgálásra igen, kizárásra nem számíthat Orbán Viktor az Európai Néppárttól

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 02., 13:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az EPP úgy véli, Orbán Viktorra nagyobb befolyást lehet gyakorolni a szervezeten belül.

Barátságos figyelmeztetésre számíthat csupán Orbán Viktor az Európai Néppárt (EPP) vezetőitől, számolt be róla a Népszava. Az EPP-hez közelálló források megerősítették a lapnak, hogy Joseph Daul pártelnök és Manfred Weber európai parlamenti frakcióvezető szerdán ül tárgyalóasztalhoz a magyar miniszterelnökkel. Erről még a magyarországi parlamenti választások előtt döntöttek.

A lap úgy tudja, a Néppárt vezetői „aggodalmaiknak is hangot kívánnak adni a Fidesz és a magyar kormány egyes intézkedései miatt”. Ide tartozik például a CEU sorsa, és a civil szervezetek elleni támadások.

Tavaly az EPP vezetői számon kérték Orbánon a jogállam semmibevételét és az EU elleni kampányt, nagy felháborodást keltett továbbá az uniós források szabálytalan felhasználása is.

„Bár az EPP-ben egyre többen vannak, akik mélyen elítélik a Fidesz-kormány illiberális államot építő tevékenységét, egyelőre nincsenek elegen ahhoz, hogy ajtót mutassanak a Fidesznek” – írja a lap, hozzátéve, hogy a Néppárt vezetőinek többsége még mindig úgy véli, Orbán Viktorra nagyobb befolyást lehet gyakorolni a szervezeten belül.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 02., 13:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  yoyo
  2018. május 02., szerda 22:42
  A dorgálás nagyon jó szó. Sokkal jobb, mint az elgáncsolás.
 2. 3
  Kovacs
  2018. május 02., szerda 19:24
  2: Jól van. Ahogy én látom (vagyis ahogy gondolkodom, dom-dom, dom-dom) Ha egy valaki szavazott volna a Fideszre, azt is soknak tartanám. Aki pedig olyan "formátumú" pártra szavaz, mint a Jobbik, abból pedig egy félszavazó is sok. A Fidesz a Jobbikkal kijön az a kétharmad. (Egymás között is, sajnálkozva, vagy dúlva-fúlva, hakohen) Egy országot sem ment fel az a sajnálatos tény, hogy az egész kontinens a szélsőjobbal keresi a megoldást. De mire is?
 3. 2
  hakohen
  2018. május 02., szerda 18:27
  .
  @Kovacs:

  Mint tuggyuk, az ország (pontosabban a választáson részt vevők) nem egészen fele szavazott a Fideszre. Kétharnad az így előállt mandátumarány. Még egyszer: NEM az ország kétharmada szavazott a Fideszre.
  .
 4. 1
  Kovacs
  2018. május 02., szerda 16:12
  "...a Néppárt vezetőinek többsége még mindig úgy véli, Orbán Viktorra nagyobb befolyást lehet gyakorolni a szervezeten belül."
  Igen. Ez a Néppárt, úgy gondolkozik, mint az ország kétharmada, akik szavaztak a Fideszre, mert így "jobban" el tudják viselni, mintha ellenzékben kellene vele hadakoznia. Magyarország európai gondolkodású nép. (hehe)

Komment írásához