Egy orosz oligarcha félmillió dollárt adott Trump ügyvédjének

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 09., 08:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ugyanarról az ügyvédről van szó, akinek a pornószínésznő ügyét kellett "elsimítani". És egy olyan orosz oligarcháról, akit már a szankciókkal sújtott személyek listájára tettek.

Az amerikai választási folyamatba történt esetleges orosz beavatkozást feltáró bizottság vizsgálja Trump ügyvédjének, Michael Cohennek és Viktor Vekszelberg orosz oligarchának a kapcsolatát – írja az MTI.

Michael Cohen ügyvédet eddig arról ismerhettük, hogy ő volt az, aki 130 ezer dollárt fizetett a 2016-os kampány alatt Stormy Daniels művésznéven elhíresült Stephanie Clifford pornószínésznőnek, hogy  hallgasson a Trumppal folytatott egyéjszakás kalandjáról. Jelenleg még ezt az ügyet is vizsgálják, a kérdés, hogy kampánypénz ment-e az eltussolásra.

Az ügyhogy annyi köze van a jelenlegi vizsgálatnak, hogy a pornószínésznő ügyvédje, Michael Avenatti jelentette be a Twitterén: értesülései szerint Viktor Vekszelberg orosz milliárdos 500 ezer dollárt fizetett egy amerikai vállalaton keresztül Michael Cohennek az elnökválasztást követő hónapokban.

A CNN hírtelevízió már tényként közölte, hogy a Mueller-bizottság korábban is meghallgatta a Putyinhoz közel álló Vekszelberget, és áprilisban a szankciókkal sújtott orosz személyek listájára tette a milliárdost azzal vádolva, hogy beavatkozott a két évvel ezelőtti választási folyamatba.
A CNN értesülései szerint a bizottság most azt is vizsgálja, hogy Vekszelberg amerikai leányvállalatának vezetője hogyan és mennyivel járult hozzá Donald Trump választási kampányalapjához és beiktatási ünnepségének költségeihez.

MTI
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 09., 08:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához