Emmanuel Macron: „Én nem a Télapó vagyok”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 29., 10:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A francia elnök betépett fiatalok előtt mondott beszédet.

Macron a hétvége során a Dél-Amerika északi részén fekvő Francia Guyanába látogatott. Franciaország tengeren túli megyéjében meglehetősen elégedetlenek az emberek, úgy érzik, a francia kormány nem foglalkozik velük. A térségben magas a munkanélküliség, és nem megfelelő az infrastruktúra.

A francia elnök látogatása során egyből kiszagolta, hogy egyesek még az ő jelenlétében is zavartalanul szívják a füves cigarettát: „Szóval, vannak itt, akik nem csak cigarettát szívnak, mi?” – kérdezte Macron, amikor megcsapta őt a marihuána szaga, majd annyit mondott a pöfékelő fiataloknak, hogy ez nem fog segíteni a házi feladat megírásában.

Macron a rossz állapotokkal kapcsolatban elismerte, hogy elődei nem tartották magukat korábbi ígéreteikhez, de ő nem azért jött, hogy teljesíthetetlen dolgokat ígérjen meg. „Én nem a Télapó vagyok” – mondta a The Guardian tudósítása szerint.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 29., 10:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2017. október 29., 15:31
  Francia Guyanában még nem voltam, de az biztos, hogy néhány házi feladatnál, sőt orosz- és matekórán akár rendszeresen is, nekünk is jól jött volna egy kis tudatmódosulás.
  Már hetedikben is voltak olyan osztálytársaim, akik messziről jártak be a suliba, és egy-egy felessel indították a napot, és utána hiába rágóztak, az igazgatónak nagyon jó szaglása volt, őt nem lehetett becsapni. Akár belőle is lehetett volna francia elnök.
 2. 2
  Kovacs
  2017. október 29., 13:59
  Én nem a télapó vagyok, van egy jointotok...?
 3. 1
  yoyo
  2017. október 29., 11:59
  ez tündéri - oda és vissza

Komment írásához