Észak-Korea sportolókat küld a téli olimpiára

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 09., 09:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A játékokat a dél-koreai Phjonghcsangban rendezik.

Észak-Korea sportolókat, állami tisztviselőket és szurkolókat küld a február 9. és 25. között a dél-koreai Phjongcsangban rendezett téli olimpiára – jelentették be kedd reggel a dél-koreai tárgyalódelegáció tagjai.

A két Korea közötti demilitarizált zónában tartott tárgyalásokon a BBC szerint mindkét fél részéről 5 delegált vesz részt. 2015 óta ez az első hivatalos érintkezés a két állam között, akkor az északi rakétakísérletek miatt Dél-Korea leállított egy közös gazdasági projektet, Kim Dzsongun pedig minden kommunikációt megszakított déli szomszédjával.

North and S Korea set for high-level talks

North and South Korea will meet on Tuesday for high-level talks, the first between the countries in two years. The meeting is set to take place at 10:00 local time (01:00 GMT) at the Peace House in the truce village of Panmunjom.

A hirtelen enyhülés miatt most az olimpia utánra halasztják Dél-Korea és az Egyesült Államok közös hadgyakorlatát. A dél-koreai delegáció további javaslatokat is megfogalmazott, például a családegyesítésekre vagy az északi nukleáris programra vonatkozóan, de ezekre még nem érkezett hivatalos reakció.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 09., 09:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2018. január 09., kedd 17:14
    Fogadásokat lehetne kötni, hogy a csapatból hányan fognak hazamenni és hányan disszidálnak, a csapattagnak álcázott belügyi dolgozókat is beleértve.

Komment írásához