Fordulópont: Putyint tartják a magyarok a legalkalmasabb vezetőnek a külföldi politikusok közül

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 25., 19:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez van, Vlagyimir nyert. Meggyőző fölénnyel.

Egy nagyon érdekes, 1000 fő megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatás jelent meg a 24.hu-n. A vizsgálódás arra irányult, hogy a hazai választókorú népesség mely külföldi politikust, azaz vezetőt látja a legjobb színben, melyiket tartja legalkalmasabbnak.

A kutatás eredményeképp pedig az jött ki, hogy „hiába az egyre erősödő vád az amerikai választásokba történt beavatkozásról, hiába a Krím annektálása, hiába a 30 éves elköteleződés Paks 2 ügyében, Vlagyimir Putyin orosz elnök elnyerte a magyarok szívét. (…) Mindkét kérdésben – kit tartanak hatékonynak és kit szimpatikusnak a magyarok – az orosz elnök nyert, méghozzá meggyőző fölénnyel. Elgondolkodtató, hogy a fiatalabbak körében népszerűbb Putyin, mint a 30 év fölöttiek körében – ezt talán az magyarázhatja, hogy az 1990 után születtek már nem tudják, milyenek is voltak a Moszkva befolyása alatt töltött évtizedek Magyarországon. Arról pedig talán nem hallottak, hogy Putyin elnök egyre többször nyíltan is éppen azt a befolyást sírja vissza, a szovjet idők világpolitikai szerepét szánja Oroszországnak. Ennek a tudásnak viszont alighanem birtokában van a diplomások többsége, övék az egyetlen csoport, amelynek körében nem Putyin ül a trónon: a diplomások Angela Merkel német kancellárt tartják a leghatékonyabbnak és Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt a legszimpatikusabbnak”.

A felmérés tanulsága volt az is, hogy Donald Trumpot „nem szerették meg a magyarok. Az amerikai elnök a hatékonysági és a szimpátialistának is a legalján küzd Hszi Csin-ping kínai és Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel, pedig ez utóbbi kettő ismertsége alighanem jóval alacsonyabb, mint az amerikai elnöké”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 25., 19:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  tiszapolgári
  2018. július 26., csütörtök 12:37
  Én nemcsak a külföldi, hanem a magyar politikusok közül is Putyint tartom a legveszélyesebbnek. Úszik, lovagol, dzsúdózik, összeesküvéseket sző, mint valami buddhista szerzetes.
 2. 5
  szegedi789
  2018. július 25., szerda 23:15
  Felülírni a mióta is tartó (kb. Wesselényi Miklóséktól, az se ma vóóót... ) orosz félelmet Pannóniában ?! Amit kicsiny történelmünk mindig megtámogat elgondolkodtató példákkal, plusz geopolitikai realitások...
  Hüm.
  Hüm-hüm.
  Ez már gobbels-i magasság. A pokol tornácán.
 3. 4
  szegedi789
  2018. július 25., szerda 23:09
  És mi???

  Fura ez. Főleg, ha a rezsim egyszerre nyomja a migránsos-fasiszta dumát á la putyin, miközben roppant ántikommenista is a kicsi szívem. Másrészt van benne valami nyomasztó látni, hogy amit az ember trivialitásnak vesz, az másnak nem az. Nem olvassa el azt a cikket, nem nézi meg azt a riportot. Facebook-os faszságok meg pörögnek ezerrel, plusz a célirányos propaganda. Veszettűűűl nagy erőforrásokkal. Rohadtul letartolt médiatájképpel.
 4. 3
  szegedi789
  2018. július 25., szerda 23:04
  2
  Hogy volt a southparkos mondás? Az ámerikaiak negyede (?) alapból hülye.
 5. 2
  rworse
  2018. július 25., szerda 22:51
  Régóta mondom, hogy a magyarok hülyék. Na ugye.
 6. 1
  harcolj
  2018. július 25., szerda 21:41
  Putyi bácsinak túltolták kicsinyét a szilikont, meg a botoxot. Vagy lehet már elemről megy?

Komment írásához