Hiába állít mást, igazából nincs atomgomb Trump asztalán

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 03., 19:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Van ugyan egy gomb, de az teljesen másra használható.

„Kim Dzsong Un azt állítja, hogy »az atomgomb mindig az asztalán van«. Megmondaná neki valaki abból az elgyengült és éhező rezsimjéből, hogy nekem is van atomgombom, de sokkal nagyobb és sokkal erősebb az övénél, és az én gombom működik!” – tweetelte ki ma egy kisgyerek Donald Trump, akitől, úgy látszik, most éppen nem vették el az okostelefonját.

Az elnök arra reagált, hogy az észak-koreai vezető hétfőn azt nyilatkozta az újévi beszédében, hogy „az Egyesült Államok egésze nukleáris fegyvereink hatósugarán belülre került, és az indítógomb mindig ott van az asztalomon. Ez maga a valóság, nem egy fenyegetés”.

Bár Trump az asztalán lévő atomgombra hivatkozik, a CNN ma kiigazította az amerikai elnök újabb tévedését. A lap ugyanis leírja, hogy az Ovális Iroda elnöki asztalán valójában nincs semmiféle atomgomb. Van egy piros gomb, de azzal csak az „inast” tudja hívni az elnök, ha éppen szeretne valamit.

No, Trump doesnąt have a big nuclear button

“North Korean Leader Kim Jong Un just stated that the ’Nuclear Button is on his desk at all times.’ Will someone from his depleted and food starved regime please inform him that I too have a Nuclear Button, but it is a much bigger & more powerful one than his, and my Button works!”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 03., 19:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    szegedi789
    2018. január 03., szerda 21:04
    Hát, igen. Akiről épp most hozták le, hogy kevesebb mint egy évnyi időtartam elégnek bizonyult kb. 2000 hazugsághoz... Persze, azért elgondolkodik az ember, ha egy régi típusú ámerikai elnök lenne ott, ahol most lennie kellene, akkor ez az egész atomháborúkirobbantós szappanoperából láttunk volna egy, azaz egyetlen jelenetet is...??? Költői kérdés a nagy gombok balladájából...

Komment írásához