Jaj nekünk, ha a németek döntenek a kvótát ellenzők sorsáról

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. dec. 28., 13:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy felmérés szerint a németek kétharmada megbüntetné a menekültek elosztását elutasító EU-tagállamokat.

Büntetőintézkedésekkel sújtaná a menekültek elosztását elutasító európai uniós tagállamokat a németek csaknem kétharmada, mutatta ki egy felmérés, ami az RTL német médiacsoport megbízásából készült, adta hírül az MTI. Az adatokat december 20-án és 21-én vették fel, 1008 ember megkérdezésével.

A Forsa közvélemény-kutató társaság adatai szerint a németek 63 százaléka szerint szankciókkal, például az EU-s támogatások csökkentésével kell sújtani a menekültek tagállamok közötti elosztásától elzárkózó országokat, és alig egyharmaduk, 31 százalékuk ellenzi a büntetőintézkedések gondolatát. Az ügy megosztja a németeket, de keleten és nyugaton is többségben vannak a szankciók pártolói. Az ország nyugati részén 65 százalék, a keleti tartományokban, a volt NDK területén 53 százalék büntetné a menekültek elosztását elutasító tagországokat.

A felmérés szerint leginkább az idősek szankciópártiak, az adatok párthovatartozás szerinti bontása pedig azt mutatja, hogy egyedül az Alternatíva Németország (AfD) szavazótáborában utasítja el a többség a menekültek befogadásától elzárkózó tagállamok büntetését, 70 százalékos arányban.

A vizsgálat azt is kimutatta, hogy a németek 82 százaléka szerint a jól beilleszkedett gazdasági menekültek maradhatnak az országban, ha eltartják magukat. Csupán 15 százalék ellenzi maradásukat. Ebben a kérdésben keleten és nyugaton, illetve a pártok szavazótáborai között is csaknem teljes az egység, egyedül az AfD bázisában mutatkozik megosztottság.

(MTI)

 

 

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. dec. 28., 13:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 17
  rworse
  2017. december 29., péntek 10:52
  De hogy megint hogy a bánatba jött a témához a grrreselyű 15-ös hozzászólása, azt Polt Péter se tudná kinyomoztatni, úgyhogy nem is indítana erre nyomozást. Miért nem ír a grrreselyű a malibui strandokon előforduló mongol villanyszerelőkről, annak is van a témához annyi köze, mint amiket idehord?
 2. 16
  Cyrano
  2017. december 29., péntek 10:46
  Jaj, hogy miért nem jutott eszembe a Soros, galambócskám!
  Sőt, hogy nyilván a migráncsok finanszírozták a fegyverek megvásárlását, hogy legyen mi elől menekülni (hiába no, a "láccatra" adni "köll").
  De még mindig nem kaptam választ arra, hogyan kerülhettek magyar fegyverek az IS-hez .
  Mondjuk egy gépkarabély vagy egy vállról indítható rakéta ellen bachatja a kerítést. De legalább büszkén mondhatja, hogy a magyar fegyver legyőzhetetlen.
  Maga meg nyaljon tovább nyugodtan, hadd dagadjon Pocakos Tábornokunk kebele.
  Valamint más egyebe.

  Tényleg, az egyébről jut eszembe:
  A kórházak tavaly kaptak 42 milliárdot.
  Rohad minden, szarban van az eü. a szó legszorosabb értelmében.
  Most kór mányunk 37 milliárdot ad focira + 26 milliárdot erdélyi templomokra. Az összesen 63 milliárd. Ez OrvBán véleménye a népéről, köztük magáról is hiába nyal ezer nyelvcsapás/perc sebességgel. Majd ha kórházban lesz, gondoljon erre.
 3. 15
  galambocskám
  2017. december 29., péntek 08:02
  9-es. Megkerülöm a megszólítást, ennél többet ne várjon tőlem.

  Én jól érzem magam a tisztelt sültbolondok között, de nincs semmi amivel rávehet hogy tekintsem normálisnak a kedves kollégákat. Saját magát is beleértve.


  http://www.foxnews.com/world/2016/05/16/panama-papers-reveal-george-soros-deep-money-ties-to-secretive-weapons-intel-firm.html

  "...Sorosnak, aki az információ terjesztésével foglalkozó újságírói csoportot finanszírozza. Eddig az Investigative Journalists Nemzetközi Konzorciuma (ICIJ) hallgatott a jótevő kapcsolatáról az ügyvédi irodával."


  "A Soros Capital egy offshore céget alapított a kajmán-szigeteken a magántőke befektetése céljából

  a Carlyle csoporthoz, a Szaúd-Arábia Bin Laden család tagjaihoz .

  A Carlyle partnerei között szerepelnek az egykori államfők és a korábbi CIA-tisztviselők is . A magántőke partnerség a fegyvergyártó és hírszerző társaságok kormányzati és katonai szerződésekkel történő megvásárlásával és értékesítésével foglalkozik, és titkos offshore cégeket is üzleti tevékenységet folytat.

  Az Offshore Szivárgások nem tartalmazzák a SEC-adatokat, de a Soros Capital az AIF (Indonesia) Limited egyik fő befektetőjeként és vállalati tisztségéről számol be. Az AIF egyesíti a magánbefektetéseket és az állami finanszírozást, amelyet az ázsiai kormányok hozzájárulnak a hatalmas infrastrukturális projektek fejlesztéséhez. Az adatbázis összekapcsolja a Soros Capital-ot a Dongya Ports Limited-be, melyet offshore szervezetek kötegeltek."

  "1992-ben az öngondoskodó filozófus-közgazdász a bank árát manipulálta, majdnem csődbe sodorta a Bank of England-t. Öt évvel később súlyosbította a regionális gazdasági válságot a thai és a malajziai valuták ellen. Milliárd dollár nyereség Soros pénznem-pörgő mozdulataiból áramlott keresztül a Quantum Group of Funds."

  Ezt a hozzászólásomat a zászlóshajó nem törölte mivel a cikkének címe az hogy a keresőszó: soros györgy. Megfogadtam a zászlósható tanácsát és beütöttem a Google-ba hogy soros györgy.
 4. 14
  Juliusz
  2017. december 28., csütörtök 19:39
  A menekültügy fair kezelését ellenzők rossz szelleme Orbán. A német (francia, olasz, spanyol stb) fölháborodás komolytalan, amíg a keresztény pártok benntartják a felebaráti szolidaritás fő ellenfelét az Európai Néppártban.
 5. 13
  tiszapolgári
  2017. december 28., csütörtök 19:28
  A 10-es hozzászólás egy kétségbeesett ember jajkiáltása: „Nyuszó-muszó cicavízió a 100-ból egy tegnap még nem akart de ma már gyilkolni vágyik.”

  Tessék magát leszedálni, és ne nézze az M1 Híradót, ha ennyire felizgatja.

 6. 12
  harcolj
  2017. december 28., csütörtök 18:50
  Galambocskáj legyen nyugodt senki nem retteg nyugaton, rengetegen voltak mindenhol a vásárokban, ahol bizony meg is védett a betonkocka, mely egyébként kinézetre még sokkal csinibb minta zorbánszobortorzó. Sajna azonban egy rendőrt se láttunk-se tektankot. Idióta.
 7. 11
  tiszapolgári
  2017. december 28., csütörtök 17:47
  „egyedül az Alternatíva Németország (AfD) szavazótáborában utasítja el a többség a menekültek befogadásától elzárkózó tagállamok büntetését”

  Vérciki, de sajnos egyáltalán nem meglepő, hogy az Európa jövője c. budapesti rendezvényen épp ennek az AfD-nek az egyik szimpatizánsa lesz az egyik meghívott előadó (a Narancs által is említett Milo Yiannopoulos és egyéb ide-oda kóválygó figurák mellett).
 8. 10
  galambocskám
  2017. december 28., csütörtök 17:42
  Nyuszó-muszó, mikor írtam én olyant hogy minden muszlim terrorista?

  Az a baj cicafiú, hogy nem lehet tudni hogy mondjuk 100-ból melyik az az egy aki robbantani, gázolni, és más módon gyilkolni vágyik, illetve tegnap még nem akart de ma - mert ki akarják toloncolni, mert megsértették Mohamed prófétát, vagy mert csak - gyilkolni vágyik.

  Nyugaton állandó félelemben örökös készenlétben élnek, betonkockák között.
  És minden okuk meg is van rá mert soha nem lehet tudni. A befogadó országok polgárai félnek az általuk befogadottaktól, az általuk eltartottaktól amire minden okuk meg is van. 9. 9
  Cyrano
  2017. december 28., csütörtök 17:37
  Galambócskám:
  Ma hallottam a hírtv-n, hogy az IS-nek eladott fegyverek ragsorában a negyedik kishazánk.
  Na, most meséljen nekem védelemről, meg kerítésről, meg minden egyéb faszságról!
  (Rohadtul nem érdekel az a védekezés, hogy ez feketekereskedelem volt. Ugyanis a fegyverkereskedelem állami monopólium. És akkor felmerül az a kérdés, mit is csinál a TEK.)
 10. 8
  Cyrano
  2017. december 28., csütörtök 17:32
  Galambócskám: van ezen a világon 2 milliárd muszlim. Ha valamennyi terrorista lenne, magának annyi esélye lenne az életben maradásra, mint egylábúnak a győzelemre a seggberúgó versenyen.
  Csak ennyit kellene megértenie.
  Van itt egy másik cikk a háborús övezetben élő gyerekekről, olvassa a mandi helyett inkább azt.

Komment írásához