Késsel támadtak a menekültkvótát túlteljesítő német kisváros polgármesterére

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. nov. 28., 10:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Valószínűleg politikai okokból.

Késes támadást hajtottak végre Andreas Hollstein, egy német kisváros polgármestere ellen, valószínűleg politikai okokból.

Az észak-rajna-vesztfáliai Altena polgármesterére hétfő este rontott rá egy férfi, a nyakán sebesítette meg késével. Az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusát kórházba vitték, a feltételezett elkövetőt elfogták. Hollstein még éjjel hazamehetett a kórházból.

Armin Laschet tartományi miniszterelnök tájékoztatása szerint a hatóságok abból indulnak ki, hogy a merényletnek politikai háttere van, erre utalnak a gyanúsított megjegyezései a menekültpolitikáról.

Merkel megdöbbent, majd megkönnyebbült

Merkel megdöbbent, majd megkönnyebbült

Fotó: Felipe Trueba / MTI/EPA

Az alig 20 ezer lakosú Altena országszerte híres arról, hogy a polgármester kezdeményezésére jóval több menekültet fogadott be, mint amennyit a közös feladatokból adódó terhek tartományok közötti elosztását szabályozó kvótarendszer alapján kellett volna.

Angela Merkel kedd reggel szóvivője útján közölte, hogy iszonyattal töltötte el a támadás híre, és megkönnyebbüléssel fogadta, hogy Andreas Hollstein hazatérhetett családjához.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. nov. 28., 10:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  galambocskám
  2017. november 28., kedd 12:55

  ".... saját kultúrájuk kincseivel gazdagítják az őket befogadó nemzeteket”.


  Meg betontömbökkel.
 2. 3
  rworse
  2017. november 28., kedd 12:31
  Szerintem a grrreselyű volt az elkövető, csak gyorsan elslisszolt, egy részeg német kezébe nyomva a kést.
 3. 2
  Kovacs
  2017. november 28., kedd 12:06
  1: Tökéletesen igazad van ezúttal: A tett helyszíne: egy "dönerlokál". A tulajdonos (feltételezem, muszlim) fellépett a késes tökrészeg ellen.
  Aki nem tartotta be a "kultúrájára" vonatkozó intelmet, miszerint, ha részeg vagy, ne hadonász össze-vissza a zsebedben lapuló késsel, ha már a fejedben viharok dúlnak (feltételezem, józanul is), az az 56 éves "német"(feltételezem, őshonos) állampolgár.
  Kinek kell mit leírnia és hányszor?
 4. 1
  galambocskám
  2017. november 28., kedd 11:32
  Az elkövetőnek százszor le kell írnia a pápai intelmeket.

  "A migránsok nem üres kézzel érkeznek: bátorsággal, képességgel, energiával és vágyakkal tele, és saját kultúrájuk kincseivel gazdagítják az őket befogadó nemzeteket”.
Komment írásához