Kezdhet rettegni a politikai korrektség, mert megérkezett a karácsonyfa a Fehér Házba

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. nov. 21., 08:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Trump első karácsonya lesz ez beiktatott elnökként, azt ígéri, visszahozza az ünnep keresztény tartalmát.

Hétfőn megérkezett Washingtonba a Fehér Ház hivatalos karácsonyfája.

Az ünnepi fenyőfa fogadása mindig egy rövid ceremóniával jár: a fenyőt óriási piros masnikkal és fenyőkoszorúkkal feldíszített lovas kocsi viszi az elnöki hivatal bejáratához, ahol a first lady fogadja a menetet és szimbolikusan jóváhagyja a fenyő beszállítását.

Donald Trump már a tavalyi választási kampányban megígérte, hogy idén a karácsonyt karácsonynak és nem ünnepnek nevezik majd, és ismét a hagyományos „boldog karácsonyt” jókívánság hangzik el a „boldog ünnepet” helyett. Az elnök meggyőződése szerint a karácsony kifejezés kiiktatásával megfosztják az ünnepet a keresztény tartalmától.

Melania és Barron Trump megtekinti a karácsonyfát

Melania és Barron Trump megtekinti a karácsonyfát

Fotó: Michael Reynolds / MTI/EPA

"Ez nem történhet meg többé" - idézte Donald Trumpot az ABC televízió hétfő esti híradója. A műsor emlékeztetett rá: Trump már tavaly márciusban, egy floridai sajtótájékoztatón hangoztatta, hogy "ismét boldog karácsonyt fogunk kívánni egymásnak, ezt ma már nem mondják, még az áruházakban sem ezt a jókívánságot írják ki, de mi majd ismét bevezetjük".

Idén az elnöki karácsonyfa egy csaknem hat méter magas balzsamfenyő, Wisconsinból érkezett. Jim és Diane Chapman kertészetéből származik. A házaspár az Országos Karácsonyfa Szövetség vetélkedésén nyerte el a megtiszteltetést, hogy a Fehér Házban az ő kertészetükben nevelt fenyőt díszítsék fel. A ceremónián Chapmanék adták át hivatalosan a fát Melania Trumpnak, aki meghívta őket a Fehér Házba.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. nov. 21., 08:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához