Kizárhatják a Fideszt az Európai Néppártból

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 11., 14:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Orbán Viktor túllépte a határt.

A Fidesz kizárását kezdeményezi az Európai Néppártból (EPP) Pascal Arimont, a belgiumi német ajkú közösség Keresztényszociális Pártjának (CSP) elnöke. Erről a belga közszolgálati tévének beszélt a politikus. Szerinte Orbán Viktor már nem egyszer lépte túl a határt, ezért ha az EPP továbbra is meg akar felelni a saját értékeinek, ki kell zárnia a Fideszt. Holott azt is tudja, hogy az EPP megosztott a kérdést illetően, ezért nem valószínű, hogy elég támogatást kap majd az indítványa. Sokan ugyanis még mindig úgy gondolják, hogy "ezzel az egyetlen módját is elveszítenék Orbán kordában tartásának."

A belga politikus szerint ha a magyar kormány nem vonja vissza az Európai Bizottság által bírált jogszabályokat, akkor meg kell fontolni a Fidesz kizárását, de az is egy lehetőség, hogy addig felfüggesztik a párt tagságát, amíg le nem zárulnak az Európai Bíróság előtt zajló eljárások.

Arimont hozzátette, a fideszes EP-képviselők egyáltalán nem Brüsszel- vagy Európa-ellenesek, velük problémamentes a közös munka, a gond csak az, hogy a vezetőjük retorikája teljesen eltér az övékétől.

(24.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 11., 14:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  harcolj
  2018. április 12., csütörtök 21:45
  Kizárni minek, úgyse megyünk többet arrafelé hiszen Lázár Pinokkio és Deutsch Krumpliorr megmondták, hogy sebécs sebrüsszel . Majd még jól megiszlamizálnak bennünket, és ötvenen megerőszakolják asszonyainkat. Ez utóbbi mondjuk nem akkora etvasz, hiszen mint tudjuk a mi Dózsa 1942 Lászlónk egyedül hetet.
 2. 5
  Valakicske
  2018. április 12., csütörtök 14:48
  Dehogy zárják ki.
  Kár ebben reménykedni, kell a szavazatuk, kell Orbán, kell a riogatás az itteni történésekkel.
 3. 4
  rworse
  2018. április 12., csütörtök 07:52
  3

  :)
 4. 3
  naki
  2018. április 11., szerda 22:23
  "Ezzel az egyetlen módját is elveszítenék Orbán kordában tartásának." Minek tanú maga, Gulyás!?
 5. 2
  rworse
  2018. április 11., szerda 20:50
  Zárjátok ki, lécci lécci lécci!
 6. 1
  tiszapolgári
  2018. április 11., szerda 18:00
  Vajon amikor Orbán brüsszelezik, olyankor a fideszes EP-képviselő beülhet-e a büfébe és használhatja-e a mosdót, vagy bojkottálnia kell a szolgáltatásokat. Szerintem bojkottálnia kellene. De Morvai Krisztinán és Pelcznén is látszott, hogy teljesen kigömbölyödtek a brüsszeli kaján, eladták a magyarságukat egy tál lencséért.

Komment írásához