Kritizálta Erdoğant, rálőttek az autójára

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jan. 08., 18:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A focista szerint a hírszerzés lehet a háttérben.

Tüzet nyitott egy ismeretlen fegyveres Deniz Naki kurd nemzetiségű, német–török kettős állampolgárságú labdarúgó autójára Németországban. A sportoló nem sérült meg a vasárnap késő este történt támadásban, amelynek szerinte politikai okai vannak.

Deniz Naki a Die Welt című német lapnak hétfőn azt mondta, hogy a török hírszerzés egy ügynöke támadhatta meg, vagy valaki más, aki nem ért egyet politikai nézeteivel. A merénylet Aachen közelében történt egy autópályán, a lövéseket egy sötét autóból adták le, amely elhaladt a labdarúgó terepjárója mellett. Az aacheni ügyészség gyilkossági kísérlet gyanújával eljárást indított.

Deniz Naki

Deniz Naki

 

Deniz Naki a Die Weltnek elmondta, mindig is számított arra, hogy megtámadják a török államfő, Recep Tayyip Erdoğan rendszerével szemben kritikus nézetei és a kurd függetlenség ügye melletti kiállása miatt, de azt nem gondolta, hogy Németországban törnek az életére. Azt mondta, hogy a merénylet nem változtat a nézetein, és nem hagyja magát megfélemlíteni.

A 28 éves sportolót tavaly a főként kurdok lakta Diyarbakir bírósága egy év hat hónap és 22 nap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte terrorista propaganda terjesztése miatt. A Törökország délkeleti részén fekvő város bírósága bizonyítottnak ítélte, hogy a labdarúgó népszerűsítette közösségi portálokon a térségben 1984 óta fegyveres felkelést folytató, betiltott, szakadár Kurdisztáni Munkáspártot (PKK). Deniz Naki tagadta a vádat.

A Németországban, kurd családban született labdarúgó csapatkapitány a török harmadosztályban szerepelő diyarbakiri Amed SK-nál. Korábban játszott a Bundesliga több együttesében, és tagja volt a német utánpótlás-válogatottnak.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jan. 08., 18:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  galambocskám
  2018. január 08., hétfő 19:53
  Igazán nem szeretném erdogant védeni - Isten ments! -. az erdogani hírszerzést még kevésbé, de ki a nyavalya tudja, a focistát is beleértve hogy ki lőtt rá? És miért tette.

  Ha meg nem tudjuk, akkor nem tudjuk. Valaki valamiért rálőtt. Pássz.

 2. 1
  tiszapolgári
  2018. január 08., hétfő 19:24
  „Egyik éjszaka egyszer csak beállíthatunk”, mondta a nagy példakép.

Komment írásához