Lemondott Boris Johnson brit külügyminiszter

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 09., 16:27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Káosz a brit kormányban?

Mint délelőtt megírtuk, hétfő hajnalban benyújtotta lemondását a brit EU-tagság megszűnésével foglalkozó minisztérium élén álló miniszter, David Davis. Döntését azzal indokolta, hogy a brit kormány intézkedései nem teszik lehetővé a Brexit teljes végrehajtását.

Lemondott a Brexit-ügyi miniszter

David Davis szerint a brit kormány intézkedései nem teszik lehetővé a Brexit teljes végrehajtását. Hétfő hajnalban benyújtotta lemondását a brit EU-tagság megszűnésével foglalkozó minisztérium élén álló miniszter, David Davis - írja az MTI. A Brexit-ügyi tárcát a britek EU-tagságáról szóló népszavazás után hozták létre, amelynek éléről nemcsak a miniszter távozott, hanem a helyettese, Steve Baker is.

Néhány órával ezután bejelentette távozását Boris Johnson brit külügyminiszter is, ráadásul mindössze 30 perccel azelőtt, hogy Theresa May kormányfő az új, úgynevezett „puha Brexit” tervről tájékoztatta a brit Parlamentet.

24 órán belül ő a harmadik brit miniszter, aki lemondott a pozíciójáról a brit kormányban: távozott tisztségéből Steve Baker, a DExEU-tárca parlamenti államtitkára is, aki gyakorlatilag Davis helyettese volt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 09., 16:27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához