Magyar diplomatát gyanúsítanak szivárogtatással

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 23., 08:54
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Az osztrák Standard forrásai szerint a magyar nagykövetség közvetítésével szivároghatott ki az a jegyzőkönyv, ami szerint az osztrák köztársasági elnök bizalmas információkat osztott meg 27 uniós diplomatával az éppen zajló koalíciós tárgyalásokról, Sebastian Kurz kancellárjelöltet pedig idegesítőnek tartja” – írja a 444.hu.

Az osztrák és a magyar köztársasági elnök

Az osztrák és a magyar köztársasági elnök

Fotó: MTI

A jegyzőkönyvet a Kronen Zeitung szerezte meg, mely szerint a bécsi Imperial Hotelben, november 10-én tartott megbeszélésen Alexander Van der Bellen elnök uniós diplomaták előtt idegesítő fiatalembernek titulálta Sebastian Kurz kancellárjelöltet, aki alig iszik alkoholt, nem dohányzik és kávét sem iszik, de nagyon rugalmas, és mindig az EU-s mainstreamhez igazodik majd.

Az osztrák köztársasági elnök elismerte, hogy a koalíciós tárgyalásokról szóló információk részben helytállók, de kijelentette, hogy Kurzról csupa pozitív dolgokat mondott. A Der Standard szerint a szivárogtatással a magyar nagykövetség képviselőjét gyanúsítják – a találkozón a külképviselet egyik munkatársa és nem a magyar nagykövet vett részt. A lap szerint nemcsak a szivárogtatás a vád, hanem az is, hogy a jegyzőkönyvet a magyarok rosszul fordították le angolból, és több helyen megváltoztatták az értelmét.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 23., 08:54
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  rworse
  2017. november 24., péntek 10:56
  A grrreselyűnek azt kéne nemértenie, hogy miért tartja egy magyar követségi fideszlótifuti a feladatának, hogy egy uniós jellegű értekezleten elhangzottakat eltorzítva a nyilvánosság előtt meghurcolásszon, nyilván a brüsszelmegállítási kereszteshadjárat részeként.
  Hogy a grrreselyű ezzel szemben azt nem akarja érteni, hogy egy uniós ország miért tájékoztatja a kormányalakítási ügyeiről az országba akkreditált uniós diplomatákat, azt meg tudom érteni. A grrreselyű egy fidesznyik troll.

  De én vagyok a hülye, hogy hányom a falra a borsót, bőven elég lett volna a szokásos, miszerint a grrreselyű szokásához híven hazudik. Megint úgy tesz, mintha. Persze, ez is felesleges, mert a grrreselyű ugyebár menthetetlen, leállíthatatlan.
 2. 4
  szegedi789
  2017. november 23., csütörtök 18:20
  Kérem, ez itt "hagyományőrzés". Bevett taktikán ne változtass ! Csak most nem a COCOM-listát kell kicselezni...
 3. 3
  Cyrano
  2017. november 23., csütörtök 16:35
  Igen, yoyo, tökéletes leírása a fidesz-kormány működésének.
 4. 2
  yoyo
  2017. november 23., csütörtök 14:09
  ez annyira esszenciálisan magyar:

  "A lap szerint nemcsak a szivárogtatás a vád, hanem az is, hogy a jegyzőkönyvet a magyarok rosszul fordították le angolból, és több helyen megváltoztatták az értelmét."

 5. 1
  galambocskám
  2017. november 23., csütörtök 10:32
  Még mindig nem értem miért tartja feladatának egy köztársasági elnök a saját országának koalíciós tárgyalásáról bizalmas információk kiteregetését ki tudja hány embernek.

  Ja, azt elhiszem hogy idegesíti ők Kurz. Kurz minden hülyét idegesít, bár nem okvetlenül azért mert nem iszik és nem dohányzik. Viszont szembefordul a büsszeli agyhalottakkal.

Komment írásához