Mindegy, mi lesz holnap: Magyarország nem kezeli rendesen a nukleáris szemetét sem

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 17., 14:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az Európai Bizottság ezért felszólító levelet küldött.

Magyarország mellett 19 másik tagállam nem képes biztonságosan gondoskodni a kiégett nukleáris fűtőelemekről és a radioaktív hulladékokról – legalábbis ez derül ki az MTI tájékoztatásából, mely arról számol be, hogy felszólító levelet küldött Magyarországnak az Európai Bizottság. Hazánk ugyanis nem alkalmazza megfelelően a nemzeti jogrendben a fent említett veszélyes hulladékok kezelésére vonatkozó uniós irányelvek egyes követelményeit.

„Az indoklás arra épül, hogy a nukleáris hulladékkezelés uniós irányelvének mellőzése hátráltatja a szabályozás célját, ami egy közösségi keretrendszer létrehozása lenne a kiégett fűtőelemek és a radioaktív hulladékok felelősségteljes és biztonságos kezelésére annak érdekében, hogy a jövő nemzedékeire ne háruljanak indokolatlan terhek” – írja az MTI.

Szegény unokáink.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 17., 14:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Kovacs
    2018. május 18., péntek 15:10
    Nem is tudná. Mert amit én láttam (három évvel ezelőtt és jelenleg) az a gyanúm, hogy a nukleáris hordók perceken belül esővzítartályokká vagy gyümölcstartóvá (erjesztésre) válnának az újmagyar legújabb keresztény és egyre gyorsabban színtváltó magyar nemzeti demokraták kertjeiben és egyéb ingó-ingatlanjaikon. Az "emberi természettel" nehéz harcolni ezen a tájon.

Komment írásához