Megmondom, kire szavazzatok: Orbán Viktor közpénzből küldözget levelet a határon túli magyaroknak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 29., 20:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Olyanokat ír, hogy „az egész Kárpát-medencében magyar nyelven írják a jövőt”.

Pár napja az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy Orbán Viktor kampánylevelet ír majd a határon túli magyaroknak, melyben felhívja a figyelmüket, hogy vegyenek részt a jövő évi országgyűlési választásokon. A csatorna akkor meg is szerezte a levelet, most pedig a 444.hu-nak is elküldte az egyik olvasójuk, így végleges formájában is elolvashatjuk a kormányfő csodálatos sorait.

A levélben többek között ilyen mondatok szerepelnek:

 • „(…) olyan egységes magyar nemzetet építünk, amelynek közösek a céljai, közösek a feladatai és közösek a döntései is”;
 • „mi, magyarok nagy lehetőség előtt állunk. A szűkösség évei után most a növekedés, a gyarapodás és a nemzeti büszkeség korszaka következik”;
 • „(…) az egész Kárpát-medencében magyar nyelven írják a jövőt”.
 • „Kérem, ne feledje, 2018 tavaszán ismét dönteni kell a jövőnkről”.

 

false

 

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Az RTL-nek a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden elmondta, hogy a kormány valóban levelet ír a határon túli magyaroknak, és mindez 204 millióba kerül.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 29., 20:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  hóvarjú
  2017. december 30., szombat 10:51
  Azt a tényt viszont mindenki leszarja, hogy a határon túli magyarok csak pártlistára szavazhatnak, így alapvetően sérül a választójogi egyenlőség demokratikus elve, és sérülnek a határon túliak alapvető alkotmányos jogai. Ja, hogy mivel határon túliak egyéni választókerületben nem tudják őket nyilvántartani? Na, itt jön az, hogy a nemzetállamok területi alapon szerveződnek, még az etnicista felfogású politikai rendszerekben is. Vagy teljes egy választójog, vagy nincs. Az utóbbi ugyanis szétfeszíti az alkotmányos és így a demokratikus kereteket. A fidesz ennek persze örül, hiszen a szétfeszítés politikájuk lényege.
 2. 6
  Világos
  2017. december 30., szombat 10:36
  Amit Orbán irt az egy másik Magyarország ott még elhiszik.
  Megéri nekik közpénzen "Tájékoztatni" a külhoni magyarokat.
  Ha csak egy mondátumot jelent az is valami , jól jött 2014-ben.
  Az adatok is azt bizonyitják, hogy a FIDESZ kampány része.
 3. 5
  tiszapolgári
  2017. december 30., szombat 08:17
  Kovacs: Tehát százhúz ezer szavazóra haragszik az ellenzék.

  Én például egyáltalán nem haragszom rájuk, nagyon rendes emberekkel szoktam találkozni, és a beszélgetésekkor gyakran kiderül, hogy sokan szkeptikusak a Fidesszel szemben. Persze, ha választaniuk kell, akkor inkább szavaznának Orbánra. Csakhogy elég sokan vannak, akik egyáltalán nem érzik úgy, hogy választaniuk „kell”, ha jól tudom, a szlovákiai magyarok közül kevés embert érdekelt a 2014-es választás, a székelyföldiek egy része pedig nem egyértelműen Fidesz-szavazó, sokan a Jobbikkal szimpatizáltak.
  Arra tippelek, hogy azoknak a kárpát-medenceieknek a legnagyobb része, akik nem bírják a Fideszt, otthon fog maradni, jóval nagyobb arányban, ahogyan a magyarországi szavazók otthon maradnak. A 204 milliós levél és a munkácsi, komáromi, csíkszeredai futball bőkezű támogatása, meg a templomépítések ellenére is.
 4. 4
  yoyo
  2017. december 30., szombat 07:10
  Kovacs, a választói kör bővítése-szűkítése minden változatban agyrém, a műveltségi cenzus, a 16 évre leszállított korhatár és a határon túliak bevonása-kizárása mind csak arról szól, hogy az adott párt a saját esélyei szempontjából pillanatnyilag mit vél előnyösebbnek.
  Szó nincs arról, hogy a fideszt érdekelnék a határon túliak, és arról sincs szó, hogy a dk-t az zavarja igazán, hogy a nem itt élő/adózó emberek befolyásolhatják a belpolitikai viszonyokat, őket természetesen a 120 ezer 95%-a zavarja, (ellenőrző kérdés: ha az arány fordított lenne, vajon tiltakozna-e a külhoni szavazatok ellen?) (Ennek a témának az előzménye, a kettős állampolgársági játszma ugyanez volt: a fidesz a saját táborának bővítését szerette volna elérni, Gyurcsány ezt megakadályozni - azaz a határon túliak mindkét részről politikai játszma tárgya voltak.)
 5. 3
  galambocskám
  2017. december 30., szombat 06:41
  „(…) az egész Kárpát-medencében magyar nyelven írják a jövőt”.

  Ez ugyan egy allegória, de elég veszélyes. Ha valamit félre lehet érteni azt félre is fogják. Pláne ha a félremagyarázásra megvan a szándék.
 6. 2
  Kovacs
  2017. december 29., péntek 23:58
  A 444.hu szerint a "külhoni szavazók" 95%-a szavazott a Fideszre (kb: 120 ezer ember) 2014-ben.
  Tehát százhúz ezer szavazóra haragszik az ellenzék. Az itt kommentelők többsége is.
  Ez a Fidesz tényleg elvette már mindenkinek az eszét. Kompletten.
 7. 1
  rworse
  2017. december 29., péntek 21:45
  Ti magyarok dugjátok fel magatoknak.

Komment írásához