Orbán már lemondott az Európai Néppártról?

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 14., 10:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Angela Merkelt hibáztatja a kudarcért.

A Fidesz-frakció kihelyezett ülésének is természetesen a Sargentini-jelentés volt a fő témája – tudta meg az ATV egy névtelen résztvevőre hivatkozva. A neve elhallgatását kérő politikus azt állítja, hogy Orbán ugyanannyi esélyt lát arra, hogy a jelentés miatt kizárják a Fideszt az Európai Néppártból, mint arra, hogy nem.

A miniszterelnök az ülésen is tartotta magát ahhoz, hogy paranoiás okokat keressen a jelentés elfogadására. Orbán szerint ugyanis azért született ilyen szavazási eredmény, mert Angela Merkel német kancellár meg akarja büntetni a magyar kormányt.

Mindemellett az ATV forrása arról számolt be, hogy a „politikai pánik” semmilyen jelét nem érzékelték Orbánon, sőt azt számolgatta, hogy milyen eredmények várhatóak majd a jövő évi EP-választáson. A miniszterelnök ezzel kapcsolatban bizakodó, úgy látja, hogy a jelenleginél több mandátumot szerez majd a Fidesz-lista.

A csatorna értesülései szerint újabb plakátkampányra számíthatunk a jövőben, azonban ez nem kifejezetten a Sargentini-jelentésről fog szólni, ugyanakkor az EP-kampány része lesz.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 14., 10:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. szeptember 14., péntek 13:14
    A bunker.

Komment írásához