Orbán Viktor most fog kiszaladni a világból: Ferenc pápa megint borsot tör az orra alá

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 24., 16:53
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Számos országban politikai okokból terjesztik a migránsokkal szembeni félelmet.”

„Számos országban politikai okokból terjesztik a migránsokkal szembeni félelmet” – szól Ferenc pápának a január elsejei béke világnapjára pénteken kiadott üzenete, amelyet ez alkalommal a migránsoknak és menekülteknek szentelnek. A január elsején ünnepelt béke világnapját a katolikus egyház 1967-ben vezette be. A világnap üzenetét pedig minden évben előre közlik.

A mostani, a Migránsok és menekültek: férfiak és nők, akik a békét keresik című olasz nyelvű üzenet szerint

a világban több mint 250 millió a migránsok száma és köztük 22 és fél millióan menekültek.

„Irgalmassággal öleljük át mindazokat, akik háború és éhezés elől menekülnek, vagy földjüket diszkrimináció, üldözés, szegénység és környezeti csapás miatt kell elhagyniuk” - olvasható a béke világnapjára kidolgozott pápai üzenetben, amely hangsúlyozza, hogy a migránsok többnyire hosszú és veszélyes utat tesznek meg nehézségek és szenvedés közepette, rácsokkal és falakkal szállnak szembe, amelyeket azért emeltek, hogy céljuktól távol tartsák őket.

A dokumentum hangsúlyozza, hogy több országban elterjedt a „retorika, amely a nemzetbiztonság veszélyeztetését vagy az újonnan érkezők befogadásának terheit hangsúlyozza, lenézve az emberi méltóságot, amelyet mindenkivel szemben  el kell ismerni (...)

a migránsokkal szembeni félelmet gerjesztik, esetleg politikai célból, ahelyett, hogy békét építenének, erőszakot, faji diszkriminációt hintenek el”.

Ferenc pápa rámutat szerint egyesek fenyegetésnek tekintik őket. Én viszont azt kérem, lássatok bennük (...) lehetőséget a békés jövő építésére. A migránsok nem üres kézzel érkeznek: bátorsággal, képességgel, energiával és vágyakkal tele, és saját kultúrájuk kincseivel gazdagítják az őket befogadó nemzeteket”.

A pápa üzenetében befogadásra, vagyis a tövényes belépés lehetőségeinek bővítésére szólít fel, sürgetve a migránsok védelmét és integrációját, illetve felszólította az ENSZ-t két nemzetközi szerződés kidolgozására, illetve elfogadására: az egyik szerződésnek a biztonságos, rendezett és szabályozott migrációt kellene garantálnia, a másiknak a menekültekre kellene vonatkoznia.

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 24., 16:53
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 44
  rworse
  2017. november 28., kedd 07:26
  A grrreselyű szokásához híven hazudik. Érdekes, hogy míg más témájú cikkeknél szinte mindig a fő vesszőparipájához, a migráncstémához kanyarodik, a migráncstémájú cikknél pedig egyéb nem idevaló témák felé kanyarodik el. Igaz, ezek a témák is vesszőparipái. Az is érdekes, hogy hogyan tetteti magát földbutának a grrreselyű annak érdekében, hogy az indifferens témáiban hazudozhasson, és hogy sajnos ilyenkor valóban mértéktelenül földbuta is. Úgy látszik teljesen eladta az önbecsülését. Te jó ég, milyen helyekről idéz "érdekes" cikkeket?!
 2. 43
  Cyrano
  2017. november 27., hétfő 16:10
  Baromság.
  Nemcsak a cikk írója beszél hülyeséget, hanem Róna szájába is ostobaságot ad. (Melyik az a hülye bank, amelyik jelzálog - azaz biztosíték - nélkül ad hitelt?

  Itt van két cikk, talán felfog belőle valamit:
  Ne röhögtessen.
  http://hvg.hu/gazdasag/20111105_OTP_bankok_devizahitelezes_okai
  http://hvg.hu/gazdasag/20111103_simor_jegybank_eladosodas

  Tudom hosszú, meg érthetetlen, de annyi csak kiderül a maga számára is: a világgazdasági válságig piszok jól jártak a devizahitelesek. (És ahogy a cikkben is elhangzott, a lakosság túlfogyasztott - ahogy most is teszik, nem tudom mire.)
  Viszont, amikor sikerült kiegyensúlyozni a válság hatását (Bajnai 268,70-ne adta át az erurót. 2010 óta egészen ritkán tanyázott 310 Ft közelében. Arról nem szólva, hányan veszítették el a munkájukat (többek között a multi-ellenes harcokban.:( ).
  Érdekes, mindenért a Gyurcsány-kormány a hibás, de most vannak a devizahiteles tüntetések.
  Tudom, maga olyan egyszerű, hogy kegyednek egy százas szög már olyan bonyolult, mint egy nyomtatott áramkör, de NÉHA próbáljon gondolkodni.
 3. 42
  galambocskám
  2017. november 27., hétfő 10:32
  Nagyon érdekes írást olvastam a Mandin, az ellenségtől való, bizonyos Bán Károlytól a Magyar Hírlapnál. Egy részlet belőle:

  "Miután 2006-ban Gyurcsányék a tízszázalékos államháztartási hiány eltitkolásával megnyerték a választást, a lakosság lépre csalásával csúcsra járatták a devizahitelezést. Róna Péter professzor, aki Gyurcsány tanácsadója volt, 2007-ben azzal a javaslattal állt elő, hogy a kormány terjesszen a parlament elé törvényjavaslatot, amely megtiltaná, hogy a devizahitelekre jelzálogot lehessen bejegyezni. A megbeszélésen Gyurcsány mellett Bajnai Gordon és Veres János pénzügyminiszter képviselte a kormányt, Simor András elnök és Király Júlia alelnök a jegybankot, és persze ott voltak a bankvezetők is. A javaslat ellen a legharsányabban Simor tiltakozott, a bankvezérek pedig közölték, ők a törvény elfogadása esetén azonnal beszüntetik a hitelezést.

  Erre Gyurcsány a javaslatot lesöpörte az asztalról. »Pusztuljanak« inkább az emberek, fő, hogy ő a hatalmát megtarthassa. Másfél évvel később, 2008 októberében – a pénzügyi válság kitörésekor – a kormány olyan paktumot kötött a Magyar Bankszövetséggel, hogy azoknak az ügyfeleknek, akik december 31-ig kérik, forintosítják a hitelét. Ekkor a svájci frank árfolyama még száznyolcvan forint körül járt. Milliók húsba vágó gondját egy pillanat alatt meg lehetett volna oldani. Ám Gyurcsányék eltitkolták a megállapodást, a bankárok meg bolondok lettek volna azt reklámozni."

  Én nem értek a gazdasági izékhez, de föltételezem hogy mások értenek.
 4. 41
  galambocskám
  2017. november 27., hétfő 10:17
  A czeglédy ingyen véd? Jó ezt tudni. Vajon a börtönből is praktizálhat?
 5. 40
  Cyrano
  2017. november 27., hétfő 09:54
  38.
  Jah, tudom: a szakértelem bolsevista trükk.
  Meg nyomják Krahácsot.

  Mint említettem, értem, miért a szimpátiája.
  Kedveli, hogy a vérbunkók uralkodnak. Köztük maga sem érzi magát olyan hülyének, mint amikor értelmes emberek között van.
 6. 39
  Cyrano
  2017. november 27., hétfő 09:52
  37
  És?
  A táskahordozó undorítóan hülye.

  Mi köze az embernek bármely szolgáltatójához?
  Egyetlen emberről sem tudom, hogy politikailag, jogilag hol áll.
  Netán a fodrászom, bankárom, pedikűrösöm, prosztatadokim/nőgyógyászom politikai irányultsága kellene, hogy érdekeljen? A szaktudása érdekel. (Nem mellékesen Czeglédy INGYEN védett jogvédőket, közszereplőket, akiknek gondja akadt a kormánnyal.) Volt egy peres ügyem, az ügyvédemről aztán kiderült, hogy közeli. Most akkor én fideszes vagyok, maga marhába ültetett tyúk?
 7. 38
  galambocskám
  2017. november 27., hétfő 09:40
  2014. és 2016. Igen, hát ez a strasbourgi bíróság nem csoda hogy a magyar kormány ellen ítél.

  "Baka szakmai képességei megkérdőjelezhetetlenek.."

  Aki ennyi pénzt ki tud perelni a magyar kormányból - némi strasbourgi segédlettel ugyan - annak tényleg vannak képességei. Érdemes volt megsértődnie.
 8. 37
  galambocskám
  2017. november 27., hétfő 09:35
  Mondta a Török Szultán hogy a gyurcsincsi és a gyurcsincsiné beperelte őt, de az ügyvédjük, bizonyos czeglédy nem bír elmenni a tárgyalásra.

  Czeglédyt jogerősen elítélték régebben lopásért és sikkasztásért - mindazonáltal ügyvédként praktizál(?!) és a maszopnak tagja, valami vezetőféle is, ügyvédje továbbá gyurcsnincsinénak, gyurcsincsinak - lásd föntebb - botkának és a maszopnak.

 9. 36
  rworse
  2017. november 27., hétfő 08:27
  A grrreselyű szokásához híven hazudik.
 10. 35
  Cyrano
  2017. november 27., hétfő 08:20
  Mondom: BIZONYÍTOTT.
  Tett feljelentést, mondjuk a táskahordozó?
  Bebizonyítottak bármit, amivel vádaskodtak?
  Még a Hagyó ügyben sem sikerült a hazugságokat igazolni. (Nokiás doboz pl. ordas hazugság volt. Amióta a közeliek viszik a pénzt, azóta van Nokiás doboz - csak kamion méreteben.)

  Mondja, mi köze Gyurcsánynak a Czeglédyhez, Czeglédy vállalkozásához?
  Ugye tudja, hogy amit maga csinál ugyanolyan mocskos és gusztustalan összemosás, mint, amit a fidesz művel.

Komment írásához