Rasszizmus miatt blokkolták egy német képviselő Twitter-oldalát

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 02., 07:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az AfD politikusa azon akadt ki, hogy a kölni rendőrség arab nyelvű új évi üdvözletet is küldött.

„Mi a fene történik ebben az országban? Miért tweetel arabul egy hivatalos rendőrségi oldal?” – kérdezte nyilvánosan Beatrix von Storch, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) nevű, 2013-ban alapított párt egyik képviselője. A jobboldali politikus szerint a kölni rendőrség kedvezni akart a „barbár, csoportosan nemi erőszakot elkövető muszlim férfiak hordájának”. Storch ezzel a két évvel ezelőtti kölni szilveszterre utalt, amikor arab, illetve észak-afrikai férfiak tömegesen molesztálták az utcán ünneplő nőket. A Twitterről azóta eltűnt a bejegyzés, a politikus fiókját pedig 12 órára blokkolták. Egy párttársa azonban megosztotta Facebookon a törölt tartalmat – írja az Index.

Németországban 2017 óta külön törvény foglalkozik az internetes gyűlöletbeszéd elleni fellépéssel. A törvény értelmében – ami főleg a szolgáltatókra hárítja a felelősséget – akár 50 millió euró (több mint 15 milliárd forint) büntetést szabhatnak ki a német hatóságok arra a cégre, amely nem távolítja el oldaláról a gyűlöletkeltő tartalmakat.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 02., 07:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  tiszapolgári
  2018. január 03., szerda 12:00
  5

  Kapja be a mandiját.
 2. 4
  rworse
  2018. január 02., kedd 12:33
  A grrreselyű beleszeretett a Privátbankárba - persze csak szelektíven. És persze szokásához híven offtopik trollkodik. Mindegy mi a téma, ő mondja a magáét. És persze egyre ostobábban.
 3. 3
  galambocskám
  2018. január 02., kedd 11:25
  http://privatbankar.hu/makro/egy-merkel-nelkuli-uj-nemetorszag-formalodik-a-szinfalak-mogott-315250

  "Egyes befolyásos hatalmi körök Berlinben megadták a kilövési engedélyt a politikai térben az utóbbi három hónapban sérült vadként bolyongó Merkelre."

  "....a színfalak mögött a kancellár pozíciója és tekintélye óráról órára erodálódik."

  " a befolyásos média-hadállások már két hete megkezdték a kancellár levadászását. A balliberális Der Spiegel december 16-i szerkesztőségi állásfoglalásában szólított fel Merkel lemondására.

  A Merkelizmus romjai” című írás szerint „Ha Merkel olyannyira törődik a belpolitikai stabilitással, akkor felismerhetné, hogy pont ez hiányzik az országban,..."

  Levadászni!
 4. 2
  rworse
  2018. január 02., kedd 10:30
  Beatrix von grrreselyű von Storch.
 5. 1
  galambocskám
  2018. január 02., kedd 10:27
  Az arab nyelvű üdvözlet nem hiba.

  Noha az iszlám kincsek némelyike felettébb dévaj.

Komment írásához