Robbanóanyagot küldtek több katonai létesítménynek Washingtonban

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 27., 09:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az austini robbantónak örököse van?

Több amerikai katonai létesítménynek küldtek robbanóanyagot tartalmazó csomagot – jelentette a Fox televízió magyar idő szerint kedd hajnalban a Szövetségi Nyomozó Irodára (FBI) hivatkozva.

A washingtoni Nemzetvédelmi Egyetem, illetve és a Washingtonhoz közeli két virginiai létesítmény, Fort Belvoir és a Dahlgren haditengerészet bázis kapott gyanús küldeményeket.

Az épületeket kiürítették, a csomagokat hatástalanították. A Washington déli részén fekvő Nemzetvédelmi Egyetemet már helyi idő szerint hétfőn délután újra megnyitották.

A vizsgálatok után kiderült, hogy két csomagban egyértelműen robbanóanyag volt, a fehér por összetételét egyelőre a virginiai Quanticóban, a tengerészgyalogság támaszpontján vizsgálják, ahol az FBI speciális laboratóriumai is vannak. A vizsgálatokat az FBI irányítja.
A csomagokat levélként adták fel, és először a beérkező postát átvilágító biztonsági berendezés észlelte a bajt.

A gyanús küldemények nem sokkal azt követően jelentek meg, hogy a texasi Austinban és a környékén lévő településeken több, csomagküldeménynek álcázott pokolgép robbant fel. A halálos áldozatokat is követelő  robbantás-sorozat a múlt héten ért véget, amikor az elkövető – miután a rendőrök körülvették – felrobbantotta magát.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 27., 09:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához