Trump megoldotta az illegális bevándorlást: „Meg kell kérni őket, hogy ne jöjjenek“

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 10., 17:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ennyike.

Az illegális bevándorlás megállítása volt Donald Trump amerikai elnök egyik legfontosabb választási ígérete. Akkor azt mondta, hatalmas falat fog felhúzni az USA déli határára. Mivel a fal még nem épült meg, most egy sokkal egyszerűbb megoldással állt elő: meg kell mondani az embereknek, hogy ne menjenek az Egyesült Államokba.

„Van egy megoldásom. Meg kell mondani az embereknek, hogy ne jöjjenek illegálisan az országunkba. Ez a megoldás. Ne gyertek illegálisan az országunkba. Gyertek, ahogy a többi ember – gyertek legálisan. Mondom, ez nagyon egyszerű: vannak törvényeink, vannak határaink. Ne gyertek illegálisan az országunkba.”

Trump azért tartott sajtótájékoztatót, mert az utóbbi hónapokban ismét fellángolt az illegális bevándorlókkal való bánásmódról szóló vita az Egyesült Államokban. Az amerikai hatóságok ugyanis elkezdték elvenni az illegális bevándorlók gyerekeit, akiket ún. bababörtönökbe zártak. Ezt a gyakorlatot többek között az ENSZ gyermekalapja, az UNICEF is elítélte korábban.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 10., 17:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Kovacs
    2018. július 11., szerda 20:22
    Ha valóban nem jönnének, nagy bajban lennének az "új vlág" populista vezetői, mert az "illegális bevándorlók" elleni heccelésen kívül máshoz nem értenek.

Komment írásához