Trump szerint Irán kudarcot kudarcra halmoz

szerző
MTI
publikálva
2018. jan. 01., 17:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Twitteren folyamatosan kommentálja az iráni tüntetéseket.

Donald Trump Twitter-üzenetében azt írta: Irán kudarcot kudarcra halmoz annak ellenére, hogy meg tudott állapodni nukleáris programjáról a nagyhatalmakkal, köztük a Barack Obama vezette Egyesült Államokkal.

Bár ez szerinte egy nagyon rossz megállapodás, következésképpen megérett az idő a változásra az ázsiai országban.

false

 

„A nagyszerű iráni népet évek óta elnyomják. Ez a nép hiányt szenved élelemből, és vágyik a szabadságra. Az iráni népet emberi jogaival együtt vagyonától is megfosztják” – írta az elnök.

Iránban csütörtökön tüntetések sorozata kezdődött, kezdetben az áremelkedések, a munkanélküliség és a korrupció miatt, később politikai jelleggel, az állami és vallási vezetők leváltását követelve. A tüntetők többször összetűztek a biztonsági erőkkel, a demonstrációkon 12 ember meghalt, többtucatnyit őrizetbe vettek.

Trump sorra írja Twitter-üzeneteit, ilyeneket:

„Sok jelentés szól arról, hogy békés tüntetéseket tartottak iráni állampolgárok, akiknek elegük van a hatalmi korrupcióból, az ország vagyonának eltékozlásából, és a pénznek a terrorizmus külföldi támogatására használásából. Az iráni kormánynak tiszteletben kellene tartania az emberek jogait, köztük a szólásszabadságot, A világ figyel!”

„Az elnyomó rezsimek sohasem tartanak örökké.”

„Az egész világ tisztában van azzal, hogy a jó iráni nép változást akar, és – az Egyesült Államok masszív katonai erejét leszámítva – az iráni nép az, amitől az ország vezetői a legjobban tartanak.”

szerző
MTI
publikálva
2018. jan. 01., 17:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Irán
Donald Trump
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához