Új-Zéland kiakadt, elege lett abból, hogy folyton lefelejtik a világtérképekről

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 04., 19:39
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ezért most kampányt indít az ország.

Megelégelve, hogy gyakran „megfeledkeznek” róla, Új-Zéland kampányt indított annak érdekében, hogy ezentúl az összes világtérképre felkerüljön.

Az egyebek között lélegzetelállító tájairól, a Mount Everestet elsőként meghódító Edmund Hillaryről és A Gyűrűk Ura-filmekből ismert csendes-óceáni szigetország miniszterelnöke, Jacinda Ardern és az új-zélandi komikus, Rhys Darby egy tréfás videóval járultak hozzá az új-zélandi turisztikai hivatal (Tourism New Zealand) #getNZonthemap elnevezésű kampányához.

A héten közzétett és óriási népszerűségnek örvendő kisfilmben Darby nyomozásba kezd, amikor felhívják a figyelmét arra, hogy hazáját rendszeresen lehagyják a világtérképekről. Némi kutakodás után óriási – az ő szavaival élve „az első Holdra-szállásnál és a Loch Ness-i szörnynél együttvéve is nagyobb” – összeesküvést sejt a háttérben.

A Google szerencsére nem felejtette le

A Google szerencsére nem felejtette le

Fotó: Google Maps

A komikus a hanyagolás lehetséges okai közé sorolja, hogy Ausztrália el akarja csaklizni a turistákat Új-Zélandtól, de felmerül benne az a gondolat is, hogy talán az ország alakjával lehet valami baj, mert „kicsit olyan, mint egy félig már megevett bárányborda”.

Az elmúlt években Új-Zélandot valóban sok térképről lefelejtették, holott az ország nagyobb, mint az Egyesült Királyság és kétharmada Japánnak, valamint Németországnak. A vétkesek között van a washingtoni Smithsonian Intézet, az ENSZ és a BBC is. Az új-zélandi kormány eddig is igyekezett humorral kezelni a problémát, a honlapján megjelenő 404-es hibaoldalon például egy Új-Zéland-mentes világtérkép látható.

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 04., 19:39
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Új-Zéland
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához