Veszélyes szafari: kövekkel és kézigránáttal dobálták meg Macronékat Nyugat-Afrikában

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 28., 16:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A francia elnök érzékelve a dühöt, bocsánatot kért az európai gyarmatosítás bűnei miatt.

Emmanuel Marcron francia elnök pár napig Nyugat-Afrikában tartózkodik, ahol több várost is meglátogat. Utazásának célja, hogy erősítsék az együttműködést az oktatás fejlesztése, a digitális gazdaság és a bevándorlás területén. Macron ezen kívül fel szeretné számolni azokat a nemzetközi emberkereskedő bűnszervezeteket, amelyek kihasználják és rabszolgasorban tartják a fekete-afrikai bevándorlókat.

Az elnököt azonban nem fogadták szívesen, hétfő este, Macron érkezése előtt Ouagadougouban kézigránátot dobtak egy francia katonákat szállító buszra, a támadásban csak három civil sérült meg, mert a helyiek nem a buszt találták el. Kedden viszont már célzottan Macron ellen mentek: kövekkel dobálták meg az elnöki konvojt. A francia elnök ezt követően bocsánatot kért az afrikaiaktól az európai gyarmatosítás bűnei miatt:

„Voltak hibák és bűnök, voltak nagy dolgok és szerencsés történetek, de az európai gyarmatosítás bűnei vitathatatlanok. Ez egy olyan múlt, amelynek el kell múlnia.” – írja az Index.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 28., 16:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. november 29., szerda 19:48
  Legelőször például azt kéne felszámolnia például a franciáknak, hogy vannak még volt gyarmati országok, amelyek jóvátételt fizetnek a függetlenségük megkapásáért.(?!)
 2. 1
  galambocskám
  2017. november 29., szerda 11:27
  Macron utazásának célját tekintve a csőcselék dobálódzott.

Komment írásához