Folytatódik a Kojot-balhé: mégis meg lehet nézni a filmet

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 09., 15:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

De nem a filmhéten!

Folytatódik a Kojot-műbalhé: Kostyál Márk filmjét előbb letiltották a 4. Magyar Filmhétről, most meg ingyenesen elérhetővé tették. „Kedves Követőink! A nagy érdeklődésre való tekintettel a Kojot film gyártójának weboldalán elérhetővé tesszük ingyenesen a teljes filmet. Jó szórakozást kíván hozzá a Megafilm” – olvasható a cég Facebook oldalán.

Az ügyről a Magyar Nemzet azt írta, hogy amikor kiderült, hogy a Kojot egyik alkotója is nevezte a művet a filmhétre, botrány kerekedett, és a Megafilm végérvényesen visszavonta a filmet a mustráról. „Az eljárás groteszk módon tükrözi a Kojot drámáját is: a filmben egy megcsömörlött fiatal férfi veszi fel a harcot a hatalmával korlátlanul visszaélő, mindent bekebelező oligarchával, amit, bár a film ennél jóval mélyebb és komplexebb, bárki könnyen aktuálpolitikai utalásként értelmezhetett” – írták.

false

A Magyar Nemzet munkatársa megkereste az ügyben Kálomista Gábort, a Megafilm vezetőjét is, aki – utalva arra, hogy a Kojot betiltásának a hírét egy másik producer, Kovács Gábor terjesztette el a Facebookon – mindössze annyit reagált, hogy ő nem foglalkozik a konkurenciával. „Hivatalos bírósági végzés született róla, hogy Kovács Gábor nem minősítheti a filmjeimet, nem foglalkozom az üggyel.” De a film Kovács véleményétől függetlenül sincs ott a filmhét műsorán – vetette fel a lap. „Nem foglalkozom a dologgal” – zárta le a beszélgetést Kálomista. „Nem derült ki tehát, hogy miért tiltják el a közönségtől a tavalyi év egyik legjobb alkotását” – írta Magyar Nemzet, amihez a magunk részéről és a teljesség kedvéért a filmről írott tavalyi kritikánkat azért hozzátennénk.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 09., 15:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rokibalboka
  2018. február 11., 20:56
  Mondjuk azt a kritikát én inkább nem reklámoznám. Egy a közeget távolról sem ismerő, értetlen pöcs írásának tűnik. Pedig kb. minden "poén" ült, nem volt túlzó vagy erőltetett. A család sztorija, a szakik, az esküvő, a yardok, a kocsma, mind 100%-os! :) A düh és erőszak tombolása sem volt túlzó: filmre vitte, amit sokan gyakran éreznek - csak meghúzzák magukat. Kinek nem lendült még meg (elméletben) a kezében az a kalapács?! Max. az ilyen "kritikus"oknak...
 2. 2
  rworse
  2018. február 09., péntek 21:48
  Kálomista az elsőgenerációs parvenu (ez képzavar, hehe, éééérteeed, képzavar!) állatorvosi lova.
 3. 1
  Hofipisti
  2018. február 09., péntek 17:56
  Kálomista a felkapaszkodott, dölyfös NER-ember tipikus példája.
  Remélem, lesz neki is hamarosan "légszomja". Megérdemli.

Komment írásához