Hol a határ? – Durva videó a párkapcsolati erőszakról

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 07., 13:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Online anonim segélyvonalat indított az Ökumenikus Segélyszervezet, a regisztrációhoz még e-mail-címet sem kérnek.

„Hisszük, hogy kell egy felület, ahol lehet beszélgetni, kérdezni, információt, segítséget kérni a bántalmazással kapcsolatban” – írja legújabb kezdeményezésében az Ökumenikus Segélyszervezet, amelyen keresztül névtelenül, biztonságos módon, teljes titoktartás mellett lehet kapcsolatba lépni tanácsadóikkal: jogásszal, pszichológussal, szociális munkással. A segítség vagy tanácskérés teljesen anonim: nem szükséges semmilyen személyes adatot megadni. Az üzenetre tanácsadóik maximum 2 munkanapon belül válaszolnak.

A szervezet egy filmet is készített a témáról, amelyben az agresszivitás fokozatait – kiabálás, féltékenység, megalázás, zsarolás, korlátozás, agresszió, fizikai erőszak – is jelölik, és kérik a nézőket, hogy jelezzék, náluk hol a határ.

A filmet az ACG Reklámügynökség készítette.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 07., 13:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    lhi
    2017. június 07., szerda 14:57
    Nagyon egyszerű nyelvezettel fogalmaz az oldal, csak épp azt nem írja le konkrétan, hogyan is kell biztonságosan böngészni, privát ablakot használni, cookie-kat és előzményeket törölni stb., és ezzel veszélynek teszi ki azokat, akiknek segíteni akarna. Még a biztonságos böngészés fontosságára való figyelmeztetést is eldugja a szöveg végén és az adatkezelési szabályzat 15. pontjában... Pedig akinek ehhez az egyszerű nyelvezetre van szüksége, az nem biztos, hogy internetbiztonság-bajnok.
    (És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az Ökumenikus Segélyszolgálat olyanokat szerepeltet büszkén a honlapon, akik aktívan keresztbe tesznek az áldozatvédelemnek és többek között pl. levették az isztambuli egyezmény ratifikálását a napirendről, és ere még büszkék is.)

Komment írásához