„Elviselhetetlen fájdalmakkal élek” – 2022-re ütemezték be a 34 éves pedagógus-énekesnő műtétjét

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 07., 16:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Drámai történet.

Elképesztő tempóban terjed a Facebookon egy bejegyzés, amiben Krámli Kinga énekes és pedagógus vall betegségéről, az endometriózisról, amivel 9 évvel ezelőtt diagnosztizálták, a betegség gyakorlatilag összenövesztette a beleit egymással, a méhével és a petefészkével.

Az állapota mára súlyosbodott.

„Elviselhetetlen fájdalmakkal élek. Rengeteg fájdalomcsillapítót szedek. A tüneteim egész hónapban jelen vannak szinte, csak pár nap enyhülésem van. Fájdalmaim mostanra leggyakrabban éjjel vagy hajnalban jelentkeznek, és a gyógyszerek hatására sem szűnnek meg, legalább két órán belül sem. Két hónap után, mostanra már túl vagyok a vizsgálatokon, és egyértelműen szükségessé válik a nagyműtét, amely igen kockázatos. Nagyobb orvosi teamet: nőgyógyászt, sebészt, urológust igényel. Illetve egy eszközt: bélvarró gépet. Ilyen mély érintettségű endometriózisos műtétből viszont csak heti egyet támogat az OEP-utód (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő).

Ezért Krámli csak 2022. január 19-ére kapott időpontot, négy év múlva.

Ha bélelzáródásom lenne, akkor persze életmentő műtétként azonnal cselekednének. Vagy megműtenek a jövő hónapban kétmillió forint ellenében, a klinikán működő kft.-n keresztül. És ez most nagyon nem jól hangzik. Még ha valamilyen csoda folytán elő is teremteném a pénzt, akkor sem szűnne meg ez a probléma globálisan. Ezért szólalok most fel én is. Nagyon szeretném, ha lecsökkenne a várólista, ha nagyobb támogatást nyújtanának a műtétekhez, enyhülést adva a betegeknek. És nagyon szeretném, ha meghallanák a hangomat, mert én ezt már tényleg nem bírom” — írja Krámli, aki ezek után kifejezi háláját az orvosoknak, akik ilyen körülmények között is próbálnak segíteni.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Az endometriózis egy nőgyógyászati kórkép, lényege, hogy a méh belső felszínén lévő nyálkahártya a méhen kívül is megtalálható.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 07., 16:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
egészségügy
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  harcolj
  2018. január 08., hétfő 16:16
  Galambocskáj , agyhalottkám ha ez a cikk magának korrekt, akkor maga még férgebb mint gondoltam.
 2. 6
  yoyo
  2018. január 08., hétfő 12:16
  A világ nagyon nagy részén jellemzőek a mieinknél is szörnyűbb állapotok. A különbség, hogy nálunk a romló tendencia gondatlanságból, az egészségügy módszeres elhanyagolásából fakad.
  Egy szóval nem mondhatja a kormányzat, hogy az ország nehéz helyzete okozza mindezt, mivel állítása szerint minden egyre jobb a magyar embereknek, másrészt jól láthatóan tényleg sokkal jobb lehetne, ha a focira vagy plakátkampányokra elszórt tíz- és százmilliárdokat inkább a legalapvetőbb kórházi szolgáltatásokra fordítaná.
 3. 5
  harcolj
  2018. január 08., hétfő 12:14
  tiszapolgári
  És ami még szörnyű hogy egy kalap alá veszik az olyan eseteket amikor valaki nem tehet a betegségéről azzal, ha pl. elitta az összes szervét és hosszú évekig kell emiatt olykor költséges orvosi beavatkozásokat igénybe vennie.
 4. 4
  tiszapolgári
  2018. január 08., hétfő 11:32
  harcolj: Még borzasztóbb, hogy más oldalakon őt okolják.

  Ne legyél beteg, de ha beteg vagy, tűrj a végtelenségig, ne szülj sérült gyereket, ne szenvedj balesetet, ne válj el a részeges férjedtől, engedd, hogy naponta megerőszakoljanak, ne dumálj vissza a biztonsági őrnek, , ne állj ki az igazadért, maradj veszteg, ne tüntess, ne tiltakozz, állj be a sorba – és az internet népe nagy kegyesen békén hagy.
 5. 3
  harcolj
  2018. január 08., hétfő 10:44
  Láttam még a Napra-val Kingát, igen-igen jó produkció volt. A történetéhez az ember dühében csak annyit tud mondani dühében - igazi magyar sztori. Még borzasztóbb, hogy más oldalakon őt okolják. Ehhez már tényleg nincs mit szólni - ez gyalázat. Galambocskáj persze ilyenkor nem hőbörög, kussol.
 6. 2
  tiszapolgári
  2018. január 07., 22:30
  Nagyon sajnálom Krámli Kingát. Láttam néhány videót a Napra korszakból, tetszett.
  Ez a fajta figyelemfelkeltés még szokatlannak tűnhet Magyarországon, de nagyon is el tudom képzelni, hogy a betegségeknek van olyan szakasza, amikor az ember üvölteni szeretne, nemcsak a fájdalomtól, hanem tehetetlenségében is.
 7. 1
  rozsaimi
  2018. január 07., 20:27
  Ne aggódj kedves Hölgy
  A stadionokban tudsz futni,sportolni...hol is élsz!??
  -"Szóljatok a Lőrinc el ,kell még egy ...ja jó van,6 milliárdból meg is lesz,de 16-ot mondjátok, hajrá magyarok..."

Komment írásához