Videón, ahogy Gálvölgyi János felolvassa a volt fideszes államtitkár versét a „lézer-szemű” Lázárról és a helikopterező Rogánról

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 02., 12:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szőcs Géza közben elmagyarázta, hogy miért is kobrázta le Orbán Viktort.

Pénteken közölték az első részleteket a korábbi kulturális államtitkár közéleti naplójából, így azt az izzadtságszagú néhány sort is, amelyben a kormánytagokat verselte meg. Ebben Szőcs Géza ezt írja a vidékfejlesztési miniszterről: „Nyakában cséplőgép, ki ez a vándor? Karcagról indult. Fazekas Sándor”, de többek között sorra kerül a „lézer-szemű” Lázár János és a helikopterező Rogán. Végül a miniszterelnök is megkapja a magáét: „És úgy néz ez az Orbán: valahogy kobra-formán!”

„Miniszterek, imádkozzatok” – minden kormánytagot megverselt Szőcs Géza

Káprázatos naplóbejegyzésében az Orbán Viktorral folytatott intim beszélgetéseiről is beszámol a koszorús közpénzköltő. Szőcs Gézával legutóbb akkor találkozhatott a figyelmes olvasó, amikor a HVG megírta, hogy 400 millió adóforintból fog start up vállalkozásokat menedzselni. Előtte egy másik közpénznyelő projekttel, a milánói expóval és annak sámándobként emlegetett pavilonjával keltett feltűnést.

A publikálás után Szőcs Géza a hvg.hu-nak elmondta, hogy a „lézer-szeműnek” nevezett Lázár János nem sértődött meg a versen, sőt, egyenesen szarkasztikus remekműnek nevezte, ami azonban a naplóval együtt olvasandó. Rogántól még nem kapott visszajelzést, és Orbán Viktort pedig azért hasonlította a kobrához, hogy így jellemezze „a miniszterelnök személyiségének hipnotikus voltát”. Ez az érvelés utánozhatatlan: „Ahogy Kossuth Lajos sem pusztán érvelés logikájával, eszméi tisztaságával hatott, hanem személyiségéből eredő karizmával, így Orbán Viktornak is olyan mágikus ereje van, ami rabul ejti az emberek egy részét” – nyilatkozta a portálnak Szőcs.

A verset az RTL Klub felkérésére Gálvölgyi János felolvasta, íme:

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 02., 12:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 02., szombat 15:23
  Viktor és Anikó a liberálbolsevik Brüsszel ellen:
  http://m.blog.hu/ge/geekz/image/Cobra_00.jpg
 2. 1
  Kovacs
  2017. szeptember 02., szombat 14:12
  Na tessék! Akkor egy "kígyóbűvölő" kerestetik, aki bevarrja a királykobra száját, kitépi a méregfogát esetleg átdöfi méregtermelő mirigyét?

Komment írásához