Szombathelyi püspök: Én szívesen vendégül látom a menekült gyerekeket, akiket Őcsényben nem fogadtak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 02., 11:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Van, aki még tudja, mit jelent a segítségnyújtás.

„Én szívesen vendégül látom néhány napra a gyerekcsapatot, akár itt a püspökségen” – ezt mondta Székely János, Szombathely megyés püspöke a hvg.hu-nak, aki a lap munkatársától tudta meg, hogy az őcsényi lakossági fórumon úgy döntöttek, nem járulnak hozzá, hogy a Magyarországon teljesen jogosan tartózkodó menekült gyerekek mehessenek a település egyik panziójába, sőt a helyiek a panziótulajdonos autójának kerekeit is kiszúrták. A község polgármestere lemondott posztjáról, Orbán Viktor pénteken pedig helyesnek nevezte az őcsényiek tettét.

Székely János

Székely János

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A portál által megkeresett püspök azt mondja, „fontos és helyes a saját, keresztény értékeken nyugvó kultúránk, a társadalmunk biztonságának védelme, ám épp így fontos a rászoruló, a családja biztonságát és túlélését mentő ember segítése”. Szerinte arra is figyelni kell, hogy a menekültek számára ne vesszen kárba az az idő, amit távol töltenek a hazájuktól, és amikor jobbra fordul a helyzet, vissza tudjanak térni.

Ne felejtsük el megemlíteni: Erdő Péter bíboros szombaton faképnél hagyta a Hír Tv riporterét, amikor az az Őcsényben történtekről kérdezte volna. Erre válaszul Schilling Árpád rendező kemény hangú Facebook-posztban ment neki Erdő Péternek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 02., 11:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  tiszapolgári
  2017. október 02., hétfő 20:35
  3

  Megfordítanám: akárhány autógumit is szúrnak ki és akármekkora is a téboly, mindig akad egy-két püspök, aki visszaadja az életkedvemet.
 2. 3
  Kovacs
  2017. október 02., hétfő 15:07
  2: Én nem lennék ebben olyan biztos, mindig akad valaki, aki kiszúrja majd Székely János kocsijának kerekét. Természetesen tévedésből...(hehe)
 3. 2
  rworse
  2017. október 02., hétfő 14:27
  Szombathely biztosan nem úgy fog reagálni, mint Őcsény. Szombathely van akkora hely, hogy a lakájmédiának még nem sikerült teljesen elzárni az ottani lakosokat a világról szóló információktól.
 4. 1
  harcolj
  2017. október 02., hétfő 12:06
  Galambocskáj üzeni hogy távolkeletről érkező postagalambokat fogad be. Jelentkezés: fidesz.hu-n

Komment írásához